Baharak Soleymani under SPT-finalen.
Foto: Jim Ahlerup
Padelutrustning

Här är svenska stjärnans nya svenska racketsponsor: ”I en klass för sig”

ANNONS

Hon lämnade nyligen Black Crown och spelade med ett helsvart racket under SPT-finalen förra helgen.
Baharak Soleymani meddelar nu att hon väljer svenska Vidar of Båstad.

— Jag väljer att spela för Vidar för att de satsar hårt på marknaden och de tummar inte på kvalitén. Jag gillar racketarna och designen är helt klart i en klass för sig. Det känns redan väldigt bra, första tävlingen med nya racket gick ju helt okej haha trots att racket var helsvart, säger Baharak Soleymani i ett pressmeddelande.

”Barre” gick innan årsskiftet ut med att hon inte skulle skriva nytt kontrakt med Crown Padel. På SPT-finalen i Västerås förra helgen där hon och Antonette Andersson tog hem titeln spelade hon med ett helsvart racket. Det var alltså hennes nya Vidar-spade, visar det sig nu.

— Vi har haft dialog under en längre period och jag har fått ett positivt intryck från dag ett. Det är väldigt seriösa och drivna människor som står bakom varumärket.

Trots att Soleymani blev den stora SPT-drottningen 2021 så är hon inte riktigt nöjd.

”Stolta att Barre väljer att spela med våra racketar”

— Insatserna under 2021 var okej givet förutsättningarna, men nu satsar jag mot toppen. Mina ambitioner inför 2022 är större, jag kommer att spela på WPT, APT, SPT och Euro Finans Tour. 2022, nu jäklar kör vi. 

Vidar of Båstad gör en storsatsning 2022. Det svenska racketmärket sajnade nyligen spanjorerna Ari Canellas och Gonzalo Rubio, och är förstås stolta att få en svensk stjärnas signatur.

— Vi är väldigt stolta att Barre väljer att spela med våra racketar under 2022. Vi har fört samtal med henne under en längre period och äntligen får vi möjlighet att inleda ett samarbete. Givetvis är det en stor satsning för oss, men vi kan inte tänka oss en bättre ambassadör för varumärket. Hon är en av Sveriges främsta padelspelare genom tiderna och en mycket fin förebild, hon gör jobbet som krävs för att utvecklas såväl på som utanför banan, skriver Karl-Oscar Giertz, vd på Vidar of Båstad i ett mejl till PadelDirekt.

Varför just Barre?
— Vidar betyder ju ”den som går sin egen väg”, eller ”the silent one that ruled them all.” Jag vet inte om Barre är tyst på banan direkt men i övrigt älskar vi hennes attityd och vilja att vinna och utvecklas inom idrotten, värderingar som vi delar starkt och som även avspeglas i våra produkter. 

Ni satsar ordentligt inför kommande säsong, hur har det gått 2021?
— Responsen och recensionerna från kunderna har varit fantastisk, vi är glada att allt fler får upp ögonen för våra produkter. Oftast är det stor skillnad i spelkänsla på de racketar som massproduceras i Asien, och det som tillverkas för hand i Europa (Vidar produceras i Spanien). 

Ni verkar lägga rätt så stora pengar på professionella spelare, varför är det viktigt?
— Det finns många sätt man kan använda sin marknadsbudget på men vi har valt att jobba med elitsatsande spelare primärt. Samtidigt som vi får ett starkare varumärke får vi tillgång till kontinuerlig feedback på hur vi kan förbättra racketarna ytterligare från de som kan sporten allra bäst. Med Barre får vi ett toppnamn på damsidan i svensk padel och vi hoppas kunna hjälpa henne att nå den absoluta världstoppen.


ARKIV: Barre med fantastiskt försvarsspel under Fiskebäckskil Invitational.

Foto: Studio Padel. 

Den här artikeln handlar om: