Foto: Nybrostrands Tennisklubb
Svensk Padel

Padeltvist i Skåne — hotar med rättsliga åtgärder om banor inte rivs

ANNONS

Tre padelbanor på vackra Österlen måste rivas.
Det har Ystad Kommun beslutat efter tennisklubben i Nybrostrand ska ha byggt utan tillstånd.
Men klubbens ordförande hänvisar till ett tillstånd utfärdat år 1965.

Det är SVT som rapporterar om fallet i Ystad, som gått så långt att Ystad Kommun nu hotar om rättsliga åtgärden om banorna inte monteras ner.

Nybrostrands Tennisklubb hade tidigare bara en tennisbana på marken innan man valde att anlägga tre utomhus-padelbanor. Enligt SVT är grannarna missnöjda med ljudet från padelspelandet.

— En granne berättar att han satt in fönster för 60 000 kronor för att inte höra bullret, säger SVT:s reporter i inslaget som kan ses här.

Ordföranden i Nybrostrands Tennisklubb Fredrik Roxenius har tidigare sagt att ett tillstånd från 1965, då tennisklubben bildades, förkunnar att man får lov att bygga på marken och att bygglovsavdelningen sagt ja till padelbanorna.

Roxenius är även politiker och har tidigare ifrågasatt beslutet offentligt.

Det är inte så enkelt att han som tjänsteman bara kan säga att nu ska vi avveckla verksamheten, har Fredrik Roxenius (M), ordförande i klubben och förste vice ordförande i socialnämnden i Ystad, sagt till SVT.

Innan mars måste allt som finns på anläggningen vara borta: banor, asfalt, badtunna, klubbhus och blomkrukor ska då vara puts väck.

 

Den här artikeln handlar om: