SPT-final i västerås
Foto: Jim Ahlerup
Swedish Padel Tour

Svenska superstjärnorna överlägsna i SPT-finalen: ”Kommer inte att förlora en enda match mot svenskt motstånd”

ANNONS

Fem matcher utan att förlora set under SPT-finalshelgen i Västerås.
Daniel Windahl och Simon Vasquez var numret för stort för Viktor Stjern/Pierre Bonfré i en välspelad final och vann med 6–3, 6–3.

— Oerhört kul att lira med Danne när han är så här bra. En strålande tävling rakt igenom från oss egentligen, säger Simon Vasquez i Padel-Televisions studio.

Daniel Windahl och Simon Vasquez återförenades nyligen och såg så där otäckt bra ut som många hade hoppats på och förväntat sig i sin första Swedish Padel Tour-tävling tillsammans på drygt tre år. 

— All heder till Pierre och Viktor, de gör en jättefin match. Men Danne och Simon visar klart och tydligt att de är Sveriges bästa par. Det är en nivå till jämfört med de andra, konstaterar Andreas Ehrnvall, för dagen expertkommentator på Padel-Television.

Finalen var över på en dryg timme och följde samma mönster som Sverigetvåan och Sverigetreans tidigare matcher på Every Padel Kopparlunden i Västerås: de sätter sig direkt i förarsätet och lämnar det aldrig.

— Jag är övertygad om att Windahl och Vasquez inte kommer att förlora en enda match mot svenskt motstånd i år, säger Andreas Ehrnvall.

Resultat från alla matcher i helgens SPT-final här.

Hyllar tränaren: ”Ger oss det lilla extra”

En detalj som Vasquez inte är van vid är att duon under hela helgen hade en matchcoach i form av Andréas Johansson, tränaren som reste runt halva världen under 2021 och hjälpte bland andra Daniel Windahl och Calle Knutsson i World Padel Tour-kvalen.

— Vi måste tacka Andréas också. Han syns inte så mycket som oss men har stor del i det här. Han tränar oss varje och får fram det bästa av oss i sidbytena. Han ger oss det lilla extra, en stor eloge till honom, säger Vasquez i sändningen.

För Simon Vasquez, som var rejält besviken på förbundets beslut att inte dela ut rankingpoäng för SPT-finalen, har säsongen på den svenska elittouren varit i det närmaste perfekt resultatmässigt. Under 2021 vann han och Cayetano Rocafort en rad SPT-titlar och även SM i december. 

Det enda som talar för att den 29-årige svensken ska börja förlora matcher på Swedish Padel Tour med den nygamle partner Daniel Windahl vid sin sida är att ex-partner Caye Rocafort parar ihop sig med en högt rankad spanjor på SPT.


TV: Vasquez läckra sidoglas-slag i semifinalen i Västerås

Foto: Padel-Television

Den här artikeln handlar om: