Antonette Andersson och Baharak Soleymani.
Foto: Jim Ahlerup
Swedish Padel Tour

Veteranernas mäktiga vändning i SPT-finalen: ”Sjukt”

ANNONS

Baharak Soleymani/Antonette Andersson stod för en imponerande vändning mot Amanda Girdo/Anna Åkerberg i finalen av SPT 8 och blev mästare i Västerås.
— Det finns inga ord. Jag är nöjd, jag njuter, det är så himla kul, säger Antonette Andersson till Padel-Television.

Veteranerna ”Barre” och ”Anto” såg näst intill chanslösa ut i början av matchen men kunde till slut vinna tresetaren med 4–6, 6–4, 6–3. Det som såg ut att bli en ensidig historia utvecklades i stället till en av SPT-säsongens mest underhållande tillställningar.

— Det var den bästa match jag sett bland svenska tjejer, Det var fantastiskt att se, vi fick se fyra spelare som fortsätter att ta steg framåt hela tiden, säger expertkommentator Andreas Ehrnvall.

En tårfylld Baharak Soleymani försökte sätta ord på sina känslor i tv-studion. 

— Fantastiskt jävla kul match att spela. Att ha den här publiken är sjukt, jag har syjuntan här, alla är här. Hade det inte varit hemmaplan hade det här kanske inte gått vår väg, säger västeråsaren Soleymani i Padel-Televisions sändning.

Sex titlar av åtta möjliga

Antonette Andersson har hunnit fylla 48 år men hungern att vinna titlar finns minst sagt kvar. Svensk-amerikanen kallas ”den svenska järnladyn” av en anledning och i den allra sista av Swedish Padel Tour-säsongens matcher visade hon och Soleymani en mental styrka som få besitter i svensk padel.

— Vi sa till varandra att vi ska spela ut, vi ska våga vinna och bara köra. Det gick bra, vi kämpade och slet för varandra, säger Soleymani.

36-åriga Soleymani som hade en magnifik vår och sommar på SPT tillsammans med Sofia Arvidsson under 2021, en duo som vann fem raka SPT-titlar innan Arvidsson blev gravid och avslutade säsongen.

Nu kan alltså svensk dampadels mest känslomässiga spelare ”Barre” fira ett tävlingsuppehåll med sex titlar (av åtta möjliga) på Swedish Padel Tour 2021. Återstår nu att se om hon även tar hem titeln som Årets Spelare på Padelgalan 27 januari.

Du kanske även vill läsa:
Rocafort sågas efter kross av Vasquez/Windahl: ”Ingen respekt”
Rocafort sågas efter kross av Vasquez/Windahl: ”Ingen respekt”
Den här artikeln handlar om: