SPT-final i västerås
Cayetano Rocafort och Daniel Appelgren (tv) under SPT-finalen.
Foto: Jim Ahlerup
Swedish Padel Tour

Missräkning för Sverigeettan — nu väntar supermöte i semifinalen

ANNONS

Konstslag, hårda smashar, mjuka handleder, högljudda vrål och stora svårigheter att hålla egen serve.
Allt det och lite till fick vi bevittna när det skulle koras en gruppsegrare mellan Rocafort/Appelgren och Frost/Figueroa där de sistnämnda vann en spännande tresetare. 

— Jag tror ingen skulle vara besviken om detta var finalen, sade Padel-Televisions vd Johannes Thomhave — för dagen kommentator — under tredje set.

Precis så bra var gruppfinalen när favorittippade Sverigeettan, Cayetano Rocafort och hans nya SPT-partner Daniel Appelgren ställdes mot Linus Frost och Pablo Figueroa. Det råder inga tvivel om att det bjöds på show från Sverigeettan, men Pablo Figueroa ville inte vara sämre.

Padel-Televisions kommentator Rikard Åberg gav Figueroa enormt med beröm under matchen — särskilt vid matchbollen.

— Det är fantastiskt att han får avsluta matchen sådär, jag kan nästan börja hålla med dig att jag inte sett Pablo Figueroa spela bättre padel än vad han gjorde idag, fyller Thomhave i efter Åbergs hyllningar.

Nu väntar Pierre Bonfré och Viktor Stjern för Frost/Figueroa i semifinalen, för Rocafort/Appelgren väntar den förstnämndas gamla radarpartner Simon Vasquez och Daniel Windahl. Ett prestigefullt tungviktsmöte, minst sagt. Frågan är om Sverigeettan Rocafort och Appelgren kan hota Vasquez/Windahl — ett par som vunnit sina tre gruppspelsmatcher i raka set.


 

Du kanske även vill läsa: TV: Tresets-rysare avgjorde gruppfinalen: “Match med många olika ansikten” Den här artikeln handlar om: