SPT-finalen Västerås
Foto: Padel-Television.
Swedish Padel Tour

TV: Tresets-rysare avgjorde gruppfinalen: “Match med många olika ansikten”

ANNONS

Det återförenade paret Soleymani/Andersson såg ut att promenera hem segern efter att ha vunnit första set med 6-2 och fått ett rejält övertag i andra, men efter Andreas Ehrnvalls kommentar vände matchen helt och det blev till slut tre set.

“Trodde det skulle bli en stentuff tresetare”, säger expert Andreas Ehrnvall i Padel-Televisions sändning, vid ställningen 6-2, 4-0, fördel Soleymani/Andersson. 

Det skulle efter det visa sig att Ehrnvalls spåkula inför matchen talade sanning. Efter kommentaren tappar det återförande paret spelet och Ajla Berham tillsamamns med partnern Matilda Hamlin växte mer och mer in i gruppfinalen och vann till slut andra set med 7-5. 

“En match med många olika ansikten, omöjligt att se en vinnare”, säger en Ehrnvall, som räknat med att “Barre” och "Anto" skulle ta ett komfortabelt andra set vid ledningen 4-0. 

I tredje set visade sig Soleymani/Andersson vara strået vassare med att växla upp igen och vinna tredje set med 6-3 och skrev slutsiffrorna till 6-2, 5-7, 6-3. 

Efter matchen är det två nöjda spelare som kan kora sig gruppsegrare och ser fram emot en semifinal imorgon (söndag) 09:00 mot Örtevall/Jarlskog. 

Se alla resultat och spelschema här.

Den här artikeln handlar om: