World Padel Tour

Svenska WPT-basen om Tele2: ”Största arenan för en padeltävling någonsin”

ANNONS

Den svenska WPT-arrangören SPO tar sikte mot att skriva ny padelhistoria i vår.
Planen är att in 15 000 åskådare om dagen — men om inte majoriteten av biljetterna blir sålda fort så kan turneringen flytta.

På onsdagsförmiddagen sipprade den oväntade nyheten ut via Instagram: Stockholms World Padel Tour-deltävling 20–24 april ska genomföras på Tele2 Arena, fotbollsstadion där Djurgården och Hammarby har sitt hem.

— Det blir den största arenan för en padeltävling någonsin. Tävlingen i Malmö gav mersmak och nu höjer vi ribban ytterligare, konstaterar Swedish Padel Opens Tournament Director Urban Johansson när PadelDirekt når honom på kvällen.

Hans främsta oro är den svenska väderleken. Det räcker att se tillbaka på padelveckan i Båstad sommaren 2021 för att inse problematiken. Men han Johansson tror ändå inte att vårkylan borde bli ett bekymmer.

— I april är det ändå ganska skönt klimat i Stockholm. Vi kommer att dela av arenan så att kortsidan mot Globen blir centercourtens långsida, och bygga en läktarsekton och cabanas för att rama in banan. Det kommer att bli tajt och trevligt, förklarar Johansson.

Hockeysäsongen kan bli avgörande

Men det är inte skrivet i sten att Tele2 faktiskt blir spelplatsen när världsstjärnorna anländer 20–24 april.

— Vi hade bokat upp Globen eller Hovet om det hade varit ledigt, så är det. Globen är uppbokad men i mitten av mars får vi besked om Hovet är tillgänglig, fram tills dess så får de inte hyra ut arenan eftersom det kan vara hockey där då.

Så slutgiltigt beslut tas om två månader?
— Ja, om det inte är så att vi sålt 10 000/dag innan dess. Det är målet och då kör vi på Tele2 i vilket fall.

Det blir en minst utmanande siffra att uppnå: Under succéarrangemanget WPT Malmö Open i höstas så sålde man 6800 biljetter till lördagsmatcherna, vilket var rekord utanför Spanien. Nu ska SPO nå drygt ytterligare en tredjedel av den siffran redan en månad innan själva turneringen går av stapeln.

”Milstolpe är det absolut”

Utöver risken för dåligt väder så är förstås coronapandemin ett fortsatt hinder. Men gänget på Swedish Padel Open är obotliga optimister och visionärer.

— Kan vi lyckas med det här så är det fantastiskt. Vi kommer att kombinera WPT-matcherna med musik på fredagen, och en stor padelfest på lördagen. Övre sektionen på Tele2 kommer att erbjuda prisvänliga biljetter för att locka familjer, säger SPO:s Tournament Director Urban Johansson.

Kan det bli svårare att sälja biljetter i Stockholm än nere i Malmö, med tanke på att padeln kommit längst i Skåne?
— Jag tror stenhårt på att vi kan sätta nytt rekord, annars skulle vi inte satsa på en fotbollsarena. Padeln är redan extremt stor i Sverige, men ska det bli det där trycket man önskar så måste vi ha en stor tävling i huvudstaden.

Stockholms WPT blir en stor milstolpe för svensk padel, konstaterar Johansson.

— En milstolpe är det absolut, nu ska vi verkligen kämpa för att göra detta ännu bättre än det var i Malmö.

När släpps biljetterna?
— Inom två veckor hoppas vi.

Den här artikeln handlar om: