PDL förvärvar Southside Padel i Lund.
Foto: Bildbyrån.
Förvärv

Jätteaktören köper upp ny hall: ”Utvecklingsmöjligheterna är för stora”

ANNONS

PDL har förvärvat Southside Padel i Lund. Centret har tre dubbelbanor, shop och en lounge- och uppvärmningsyta. 
Det skriver PDL i ett pressmeddelande. 

Läs hela pressmeddelandet nedan

Southside Padel är centralt beläget i hjärtat av Lund. I och med förvärvet tar PDL ytterligare marknadsandelar i Lund och Sverige.

”Andreas och teamet har gjort ett kanonjobb och byggt upp ett väldigt fint center och vi ser fram emot att fortsätta förfina centret”, säger Jonas Andersson, Head of M&A på PDL Group.

Andreas Hedskog, grundaren av Southside Padel berättar varför han valt att sälja just till PDL: 

”Det har varit en fantastiskt kul resa att etablera Southside Padel i Lund. Utvecklingsmöjligheterna är dock för stora för att kunna tas till vara utan en större och erfaren aktör vid rodret. PDL var det självklara valet när jag letade efter någon som kan vidareutveckla Southside, då jag vet att verksamheten kommer hamna hos någon som aktivt strävar efter att utveckla padeln i Lund”

Thomas Brcic, affärsområdeschef på Castellum som äger fastigheten säger:

”Vi välkomnar PDL Group som hyresgäst hos oss här i Lund. Andreas Hedskog har gjort ett kanonjobb och Southside Padel är en grymt fin anläggning med ett bra läge. Därför är vi väldigt glada över att PDL tar över verksamheten med målsättning att utveckla den vidare för att erbjuda attraktiva helhetslösningar inom padel. Vi ser fram emot ett gott och framgångsrikt samarbete.”

PDL:s väl fungerande seriespel i regionen blir större och ger nu fler spelare chansen att delta i Sveriges största seriespel med regionala och nationella slutspel. PDL:s tränare tränas av världens bästa padelakademi, M3 Academy, med sitt säte i Spanien. 

”PDL ska vara det självklara valet för alla padelspelare, vi ska ha den bästa spelupplevelsen, servicen och kunskapen för att göra våra kunder riktigt nöjda. I och med förvärvet av Southside Padel i Lund fortsätter vi vår resa att kunna erbjuda padel med PDLs serviceutbud till fler spelare i Sverige.” säger Hanna Graflund Sleyman, CEO på PDL.

Foto: PDL


Om PDL Group

PDL grundades 2015 av Måns Zelmerlöw, Jonas Björkman, Jonas Andersson och Henrik Söderberg som alla hade fastnat för den fantastiska sporten padel. Med en målsättning att ta sporten till nya höjder, arbetar PDL dagligen för att erbjuda attraktiva upplevelser inom padel.

Vår mission är att få människor gladare och hälsosammare för att kunna prestera bättre – både på och vid sidan av banan. Som en av världens mest expansiva sporter är padel en fantastisk produkt med stor utvecklingspotential. Framför allt så är Padeln vår passion.

PDL Group är idag Europaledande inom padel med 65 padelcenter i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Schweiz. 

Den här artikeln handlar om: