Johannes Thomhave, Anna Åkerberg och Emilie Wiklander.
Foto: Padel-Television
Krönika

Gästkrönika av Padel-Televisions vd: ”Spanjorerna bättre på att spela än att organisera”

I en gästkrönika ger Padel-Televisions vd Johannes Thomhave här sin syn på padelåret 2021. Åsikterna är krönikörens egna.


Det går fort när man har roligt brukar det heta. 

Och fort har det sannerligen gått sedan vi startade Padel-Television i och med Swedish Padel Tour 1 i Lillån, Örebro 27-28 februari 2021. Jag har till och med hört sägas att vi haft två parallella pandemier i Sverige; corona — och padel.

Padel-Television startades med en enda förutsättning: 

Padel är en bra TV-sport.

Om den dessutom produceras med flera kameror, reprisbilder, kommentatorer, bildproducent och studio med programledare och experter; då blir det utomordentlig TV. Jag tillhör själv de padelintresserade som tidigare satt och kollade på enkamerastreams och gissade vad det stod i matcherna så nog känns lyftet i produktionskvalitet väldigt välkommet.

Det är dessutom min ambition att Padel-Television ska bidra till att höja professionalismen kring elitpadeln. Jag har sett på nära håll hur strukturerat och seriöst många av våra satsande elitspelare tränar, då vill jag bespara dem och våra tittare kommentatorer som fokuserar på allt annat än det som händer på banan, och pratar om och jämför med sin egen padel. För sportens skull behöver vi höja nivån och förstå att amatörpadel och elitpadel är lika jämförbart och relevant som om Arne Hegerfors och Lasse Granqvist satt och pratade om sin egen hockey respektive fotboll. Det hör vi tack och lov sällan men i padel är alla märkligt nog självutnämnda experter.

SPT fortsatte vidare till Nybro, Göteborg och Haninge utanför Stockholm. Fram till hit var touren låst på åtta herr- och åtta dampar och endast A-klassen spelades. På grund av pandemin (corona, inte padel) tilläts inte heller någon publik. Ett spelformat vi för övrigt nu återgår till i den stundande SPT-finalen i Västerås 14-16 januari.

Motsättningar mellan FIP och FEPA

Helgen innan Haninges SPT gjorde vi även FIP Gold i Upplands-Väsby. FIP Gold är ett unikt samarbete mellan World Padel Tour och det Internationella Padelförbundet FIP, där spelarna får WPT-poäng vilket gör att turneringen lockar flera av de bästa spelarna.

FIP arrangerade därefter EM i Marbella. För en nykomling som jag känns det märkligt att inte FEPA, det europeiska förbundet, ensamt arrangerar EM men det beror tydligen på personliga motsättningar mellan FIP och FEPA. Hursomhelst löste jag de exklusiva rättigheterna till EM för Norden genom kontakten vi fått med FIP på ovan nämnda FIP Gold i Väsby. Det var dock väldigt svårt att få detta på pränt och det lyckades först på plats i Marbella. Det visade sig då också att hela EM (med spelare från världseliten på plats) skulle produceras på endast EN bana (jämförelsevis har vi oftast sänt fyra banor från lilla SPT) och då spelade knappast våra nordiska landslag sina första matcher på denna centercourt. 

Inte riktigt så det hade presenterats för oss, för att uttrycka det milt, men vi gav inte slaget förlorat. Vi bestämde att fokusera på Sverige och vår producent Thomas ”Petson” Pettersson gjorde ett fantastisk jobb med att på rekordtid sy ihop ett produktionsteam från Barcelona, Palma och Sevilla med hub i Stockholm och jag såg genom tävlingsledningen till att bana 4 utomhus blev ”vår” bana. Programledare Emilie Wiklander var på plats och redo dygnet runt medan kommentator Rikard Åberg var oerhört tapper då han ensam kommenterade långa dagar från Stockholm. Och som VD kan jag väl erkänna att jag räknat med att jag efter att ha säkerställt rättighetsavtal kunde knyta kontakter, kolla lite matcher och träffa vänner i Marbella på kvällarna. Av det blev ingenting då jag fick fylla in som kommentator, roddare, chaufför, fotograf (fråga inte) och framförallt scorekortsläggare.

Men trots sena kvällar och tidiga morgnar hade vi riktigt kul med spelarna, förbundet och teamet - förbundskaptenerna Mari Andersson och Jonas Björkman lyckades med konststycket att bygga fina lag av de individuella konkurrenterna på SPT. Sportsligt måste EM också betraktas som en framgång då både damerna och herrarna nådde semifinal och individuellt gick både Åkerberg/Girdo (vårt bästa lag som paradoxalt nog fick börja med att kvala) och Bonfré/Stjern till kvartsfinal. Även Vasquez/Windahl imponerade i sina tre segrar och noll förluster i lagmatcherna och här såddes nog fröet att åter spela ihop som de nu ska göra i år med start i Västerås nästa helg. Sammanfattningsvis kan vi väl säga att spanjorerna var bättre på att spela än att organisera padel.

Svenska landslagen på EM i Marbella. Foto: Padel-Television

Konkurrensen pressar upp prispengarna

I våras såg även en ny turnering dagens ljus i Sverige i och med att padelälskande Euro Finans lanserade sin Invitational — en inbjudningsturnering där våra bästa svenska spelare får spela med och mot internationellt etablerade spelare. Ingen riktigt tour med rankingpoäng då den ju inte är öppen för anmälan men en turnering som höjt nivån på våra svenska spelare och från ett tittarperspektiv bjudit på fantastisk padel. Givetvis ville vi sända även denna tour och när vi lyckades förvärva rättigheterna för 2022 valde sändande TV4 att lämna redan i år, varför vi väldigt hastigt fick producera och sända även de tre sista tävlingarna för 2021. Genom att producent Johan Anderberg stannade kvar blev övergången smidig och vi fick ändå till en kvalitetshöjning i det att vi kommenterade från båda banorna och inte bara från en som tidigare. Blotta tillkomsten av EFI med 20 tusen i förstapris per tävling gjorde också att prispengarna för SPT i ett slag höjdes från 8.000 till 30.000kr per tävling. Se där, utvecklingsvärdet av lite konkurrens. Totalsegrare 2021 i EFI blev Amanda Girdo och Daniel Windahl.

Väl hemkomna från EM var det ingen rast och ro utan SPT fortsatte direkt med utomhusturneringen i fantastiska Vilshärad. Många var det nog som trodde att succéparet från EM Åkerberg/Girdo nu äntligen skulle rubba Soleymani/Arvidsson men Sofia Arvidsson som hade avstått EM spelade bland den bästa padel jag sett och var totalt omutlig när det var dags för final. Det skulle dröja till SPT 6 i Helsingborg innan tronskiftet skulle komma i det att Anna och Amanda äntligen fick sin seger mot tidigare SPT-suveränerna Barre och Sofia. Med korken ur följde de upp med vinst i SPT 7 i Skurup och vann sedan även SM i utklassningsstil.

På herrsidan har svenskspanjoren Cayetano Rocafort och Simon Vasquez varit i princip orubbliga hela året och de avslutade också året på topp med en SM-seger.

SM blev också (till slut) en stor succé med svenskt tittarrekord och vi har under året även sänt Lag-SM och Junior-SM.

Ska se till att det America vs Europe för båda könen

Vår häftigaste turnering hittills kom i Båstad månadsskiftet juli/augusti när vi fick chansen att producera och världsexklusivt sända America vs Europe, som är en Laver eller Ryder Cup för padeln där Europa slåss mot Amerika om vilken som är den bästa kontinenten; något som råkar vara en väldigt rimlig fråga i padel där Argentina och Spanien är så oerhört dominerande. Vi sände på spanska, engelska och svenska, världens bästa spelare var på plats och Båstad är verkligen fantastiskt med arena/hotell/nöjen/strand på gångavstånd. Tyvärr regnade det varje dag och vi fick förlänga eventet men spelade 8 av 9 planerade matcher. Succén var ändå ett faktum och vi längtar tills vi i sommar får en ny chans och då ska vi se till att även inkludera världens bästa damspelare, förhoppningsvis med några svenska inslag. Som jag ser det har Sverige, där kommersiella mognaden för padel nog är högre än någon annanstans, en unik möjlighet att hjälpa till att göra den här sporten jämställd. Jag är glad att såväl SPT som EFI har lika mycket i prispengar för herrar och damer men vi kan också ställa krav att de internationella tävlingar som kommer hit följer samma princip. Här, liksom för all utveckling inom padeln, har Svenska Padelförbundet en viktig roll.

Efter SPT 7 i Skurup TV-sände vi för första gången i världshistorien förkval (pre previa) och kval (previa) för World Padel Tour. En trevlig upplevelse som uppskattades mycket även i utlandet och vi hoppas få göra det igen. Inte minst som 2022 ser två WPT-tävlingar på svensk mark.

Padel-Televisions Thomas Pettersson, Johannes Thomhave och landslagsspelaren Pablo Figueroa under EM i Marbella.

Kanske vill spelarna fortsätta som kontraktslösa?

På tal om WPT och världstouren så händer väldigt mycket i padeln just nu även på världsplanen. Ingen vet riktigt vilken som är den förhärskande världstouren om två år. WPT som just nu har kontrakt med alla de bästa spelarna, utmanartouren APT som hela tiden vinner mark och leds av svenske tennisstjärnan Thomas Johansson, emiratet i Qatar som på kort tid börjat intressera sig för padel eller kanske den planerade Players Padel Tour som lovat spelarorganisationen halva ägarskapet för touren. Klart är i alla fall att ingenting är klart och spelarna har hittills vägrat förnya sina kontrakt med WPT. Kanske vill spelarna fortsätta som kontraktslösa och välja den tour de tycker är bäst?

Spännande fortsättning följer oavsett och vi på Padel-Television vill gärna vara vän med alla och sända bästa möjliga padel på vår plattform.  Vårt flerårskontrakt med Svenska Padelförbundet är det absolut viktigast i detta avseende, vi vill hjälpa fortsätta förbättra och utvidga SPT, följa landslagen och vi hoppas snart få producera ett internationellt mästerskap på svensk mark.

Lagg, sändningsuppehåll och nedstängd sändning

Men har då vårt första år fortlöpt utan problem? Verkligen inte.

Arrangörer som flyttar matcher i schemat i sista sekund, fina hallar som inte betyder sändningsvänliga hallar, debaclet på EM som slutade med att vi fick själva fick producera hjälpligt på plats, tävlingsansvarig som stänger ner sändningen vi fick okej på timmar innan, ”lagg” i bilden på grund av fler tittare samtidigt än vi klarade av, sändning som avbröts i matchbollen och en gång t o m ett totalt sändningsuppehåll på 7 minuter för att en extern ”hub” i Stockholm gick sönder. Samtliga tekniska problem vi upplevt är nu åtgärdade och säkrade men våra tittare blir vansinniga när de inträffar. Med all rätt: Vi tillhandahåller en premiumtjänst som vi tar betalt för och då ska den banne mig fungera, inte 99 procent av gångerna utan 100 procent.

Rent tekniskt alltså — i övrigt kommer vi som sig bör få åsikter och kritik för att vi väljer att sända fel matcher, tar för mycket betalt, gynnar våra sponsorer för mycket, kommentatorer som säger fel och att vi sänder för få banor. Dessa är åsikter vi tar till oss och tycker om att vi får. För vi har en kräsen publik med höga krav. Betänk till exempel att när vi sänder två, tre eller fyra banor på SPT får vi flera tittare som tycker det är ”under all kritik” att vi inte sänder fler. Samtidigt som WPT, APT, EM och VM samtliga sänder från EN bana… Men det är väl med höga krav vi når bäst resultat antar jag?

Hoppas förbunden står över personliga motsättningar

Jag ser verkligen fram emot padelåret 2022 och hoppas kunna förbättra vår tjänst ytterligare. Redan idag kan du se alla våra sändningar i efterhand. I takt med att den databasen växer vill jag att vi katalogiserar och gör samtliga matcher och spelare sökbara så Padel-Television blir ett ovärderligt tränings- och analysverktyg för att utveckla och förstå sin egen padel och kanske även dina kommande motståndares? Speciellt om vi kan lägga in statistik som smashhastighet, procent förstaservar, heatmaps på rörelsemönster och bollplacering och så vidare.

Min större förhoppning för 2022 är att såväl de internationella förbunden som det svenska förbundet (som idag står starkare än någonsin som nyinvalda i Riksidrottsförbundet) står över personliga motsättningar och lyckas ena de krafter som verkar för och inom padeln, då kommer den här fantastiska sporten få fortsätta utvecklas. Intresset för padel bland utövare, sponsorer, media och privata företag kommer bara öka de närmaste åren, och det kommer gynna alla aktörer. Men det behövs starka förbund som sätter sportens bästa främst bland alla oss marknadskrafter som har olika agendor och ibland drar åt olika håll.

Det är inte lätt att vara förbund; alla ställer krav och det blir klagomål hur du än gör. Otacksamt arbete men så länge de kommunicerar bra och vi ser att de verkar för padelns bästa tror jag vi alla kan leva med och i enlighet med deras beslut. 

För det är väl med förbund som det är med alkoholpolitik, bysthållare och ordningsregler; det är synd att de behövs men det är en himla tur att de finns.

Gott nytt padelår! /Johannes Thomhave, vd Padel-Television

 

Texten är en gästkrönika skriven av Padel-Televisions vd Johannes Thomhave, som ger sin syn på padelåret 2021. Åsikterna är krönikörens egna.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Padeldirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Padeldirekt, Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Padeldirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten