Svensk Padel

Simon Vasquez drabbad av covid-19 — för andra gången: ”Läskigt”

ANNONS

Simon Vasquez jul blev ingen höjdare.
För andra gången drabbades han av covid-19 — och fick svårt att andas.
— Det var läskigt, säger han i podden ”Padel med proffset och jag”.

I podden berättar Simon Vasquez att hans flickvän testade positivt för covid-19 på måndagen, och det skulle visa sig att han själv fick ett positivt provsvar några dagar senare.

— Jag började må dåligt på tisdagen. Jag bara ”åh herregud”, började frysa, må dåligt, frossa, ont i huvudet. Jag tror jag hade fått feber jag med. Och så julafton på fredag. Ah ja, skit i det. Men fan vi ska ju till Dubai på tisdag, säger Simon Vasquez i podden ”Padel med proffset och jag”.

Han återger hur de sista dagarna innan jul var: Sverigetvåan gjorde coronatestet på torsdagen och fick tillbaka svaret senare samma dag, ett svar som alltså var positivt. Vasquez som för 13 månader sedan åkte på coronaviruset för första gången hade gjort det för andra gången.

— Jag mådde sjukt dåligt tisdag, onsdag, torsdag. Brutalt dåligt. På fredagen, på julafton, började jag må mycket bättre. Jag och Mimmi njöt av tillvaron tillsammans och hade en väldigt mysig jul ändå, det måste jag säga. Men annorlunda. 

”Behövde bara koppla bort”

Poddkollegan Patric Persson flikar in att han skrämdes när Vasquez sms:at att han hade svårt att andas.

— Ja, det kändes som att jag andades genom ett sugrör. Det var läskigt, svarar Vasquez.

Helgen innan jul avverkades årets sista tävling (Euro Finans Invitationals Masters) och Vasquez beskriver hur viktigt han kände att det var att komma iväg på den där semestern till Dubai. Därför gjorde han ett nytt covid-19-test på måndagen — som även det var positivt.

— Jag har spelat 44-45 tävlingar i år vilket är på tok för många egentligen. Jag behövde bara koppla bort och komma iväg. Och så har förbundet lagt SPT-Mastern 14-16 januari, så då måste man åka iväg över nyår.

UPPDATERING 20.20:

Simon Vasquez svarar på PadelDirekts fråga om hur han mår nu:

”Jag landade nyss i Dubai så jag är frisk och mår bra igen”, skriver han i ett sms.

Den här artikeln handlar om: