PadelDirekt på Mastersfinalen
Ari Sanchez och Paula Josemaria vinner Mastersfinalen i Madrid.
Höjdpunkter från Viaplay.
World Padel Tour

TV: Sanchez efter Mastersfinal-titeln: ”Inte många som trodde på oss”

ANNONS

Ari Sanchez och Paula Josemaria har skrivit in sig i WPT:s historieböcker och står till sist där som mästare i årets mest prestigefyllda turnering — WPT:s Mastersfinal.  
Ett av årets största utropstecken vann klart över Lucia Sainz och Marta Marrero med 6-4, 6-2.

MADRID

I en final präglad av nervösa inslag och unforced errors var det till sist Paula Josemaria och Ari Sanchez som bäst lyckades hålla nerverna i styr, samtidigt som de visade varför de skördat stora framgångar i år och seglat upp som klara världstvåor.

— Vi är så glada just nu, det känns underbart att vinna här i Madrid, säger Paula Josemaria till PadelDirekt. 

Årets sista match på damsidan var inte den mest välspelade och kanske var det de där berömda nerverna som spökade. Men att det saknades läckra bollar och höjdpunkter struntar nog Sanchez/Josemaria i. För Paula var det första titeln i en Mastersfinal — för Ari hennes andra. 

37-åriga veteranen Lucia Sainz var mycket besviken på sin egen insats.

 — Det känns som att jag svek Marta i dag. Jag spelade inte bra, det är frustrerande, säger Lucia Sainz till PadelDirekt och fortsätter:

— Den här turneringen har varit som hela min säsong. Väldigt upp och ner. I går spelade jag jättebra, i dag var jag inte alls bra.

”Inte alla som trodde på oss”

Ari Sanchez kan däremot blicka tillbaka på en oerhört stark säsong. Det var inte många förstå sig på-are som tippade på att den unga duon skulle bli solklara världstvåor och Mastersfinal-vinnare.

— Att vinna här är fantastiskt, det är titeln man vill ha. Det har varit ett bra år men också ett tufft år, det var inte alla som trodde på oss inför det här året, säger Sanchez.

Sainz och Marrero som något otippat gick hela vägen till årets sista och största final kroknade under matchen och stod för alldeles för många misstag. Till sist blev Sanchez och Josemarias högre lägstanivå avgörande. 

— Vi gjorde ingen bra match i dag, tyvärr. I kvartsfinalen och semifinalen hade vi en klart bättre nivå. Men det har inte varit lätt för oss, jag och Lucia har inte kunnat träna ihop i höst. Nästa säsong kommer vi att vara bättre, säger Marta Marrero.

Efter segern i Madrids Mastersfinal slutar Ari Sanchez och Paula Josemaria som världstvåor säsongen 2021. Gemma Triay och Alejandra Salazar var redan inför turneringen klara världsettor.

 

Den här artikeln handlar om: