Foto: Konceptskiss
Nya padelbanor

Här byggs en underjordisk padelbana: ”Häftig konstruktion”

ANNONS

På Liljeholmen i centrala Stockholm byggs en padelbana under jord.
Ja, du läste rätt — i ett garage kommer det bli en padelbana som grundarna vill ska upplevas som ”svävande i luften”.

En något galen idé, kan tyckas. En idé som föddes när tre musiker letade efter replokal i underjorden, rapporterar lokaltidningen Mitt i.

— När man kör ner med bilen ska det se ut som att banan svävar. Och så kan man se in på när folk står och slår bollen över nätet och tillbaka, säger Joakim Ekdahl till Mitt i.

Han har tillsammans med två andra musikvänner blivit frälst av padel och den där ”svävande banan” har nu fått bygglov. Garaget ligger vid Liljeholmskajen i södra Stockholm, på Sjöviksvägen 126.

Banan byggs alltså ovanför själva bilparkeringen och ska ha stora glasfönster. Den lilla padelanläggningen blir komplett med omklädningsrum, lounge och shop — och ska vara helt sluten för att inte spelarna ska andas in avgaser.

— Det blir en häftig konstruktion också för garaget. Det höjer hela garaget som helhet, säger Patrick Hellström till Mitt i.

Förhoppningen är att kunna öppna parkeringsportarna och dörrarna till banan under våren.

— Centrala padelbanor är det ganska ont om. Vi ser potential i att folk kommer på lunchen och utnyttjar sina friskvårdsbidrag, säger Patrick Hellström.

ARKIV: Världens största padelcenter byggs i Mölndal februari 2021

Den här artikeln handlar om: