PadelDirekt på SM
Foto: Padel-Television
Padel-SM

SM-sändningen dog mitt i matcherna — Padel-Television: ”Under all kritik”

ANNONS

SM-sändande Padel-Televison drabbades i går av allvarliga tekniska problem — sändningar slocknade och låg nere i drygt tio minuter. 
— Det är under all kritik och vi kan bara göra allt för att det inte ska hända igen, säger bolagets vd Johannes Thomhave till PadelDirekt.

KUNGÄLV

Problemet uppstod på grund av tekniskt strul hos Padel-Televisions produktionsbolag i Stockholm. Det resulterade i att alla tre sändningar låg nere i ungefär tio minuter.

— Det är självklart inte acceptabelt, det måste vi ta med vår leverantör i Stockholm för det får aldrig hända igen. Det får inte gå ner. Saker händer men då måste det finnas backup, säger Padel-Televisons vd Johannes Thomhave.

Är det ett externt bolag ni hyr ni?
— Ja, så det ligger ju så klart hos dem men det är vi som är ansiktet utåt och har kunderna så vi tar ju så klart fullt ansvar. Det ska inte hända igen och vi kommer ha full bevakning på det där nu. Det får inte ligga nere en minut ens.

Det var ”bara” drygt tio minuter som sändningarna låg nere. Var det många som reagerade? 
— Ja, det rasade in. Vi fick väl en trehundra. Men det är klart om du sitter och tittar på en match och den lägger ner då blir man ju vansinnig — det ska ju bara funka. Det är under all kritik och vi kan bara göra allt för att det inte ska hända igen.

Förklarar varför PadelGo:s kameror är avstängda

På sociala medier fick Padel-Television i går också motta en hel del kritik på grund av att de enbart valt att sända på tre banor under SM. Möjligheten fanns att starta upp PadelGo:s kameror, som finns placerade i hallen, något som uppmärksammades av vakna padel-entusiaster som ville följa fler matcher. 

Vd Johannes Thomhave förklarar hur de ser på den möjligheten:

— För det första så har vi köpt rättigheten till all rörlig bild i hallen och då får ingen annan sända. Det är ungefär som att säga att Discovery har köpt rättigheterna till OS och så kommer TV4 och vill sända lite vid sidan om, det är inte aktuellt, säger han och fortsätter:

— Sen är det så att jag har bestämt att vi sänder inte padeltävlingar som har minst en bra huvudkamera och scoreboard och det har vi inte möjlighet till. Och Padelgo:s kamera är väl, något sämre än vad vi tycker är riktigt bra, även om den funkar för att se en bra match.

PadelGo hade behövt förhandla

Padel-Televisons chef funderar över kraven som ställs av svenska publiken.

— Men som det är nu så väljer vi ut vilka matcher och vi sänder på tre banor. Det är lite intressant att Sverige har höga krav på sporten, det är ju roligt men WPT sänder på en bana, VM i november sände på en bana, EM i Marbella sände på en bana, här har vi tre och det tycker folk är för lite. Det är bra att det är höga krav men vi ska veta vad vi jämför med.

Kunde inte PadelGo varit med och betalt er för rättigheterna? 
— Det finns alltid såna möjligheter men då är det oss de måste prata med.

På SPT har ni ibland sänt från fyra banor, på SM är det bara tre. Hur kommer det sig? 
— Ibland så känns tre banor för mycket och då går vi ner. Vi vill ju sända bra padel och SM har en stor bredd, det är både högt och lågt, men det är alltid en avvägning. Ska vi sända jämna matcher eller ska vi sända förstaseedade som vinner med 6-0, 6-0. Vilket vi än gör så får vi kritik.

Under herrarnas kvartsfinaler syntes en del kritik på sociala medier i att matchen mellan Linus Frost/Pablo Figueroa mot Daniel Appelgren/John Larsson inte sändes.

— Det kände jag också var en match man ville se men sen tittade jag på de andra matcherna och då var det ingen jag ville plocka bort. Och hur många kameror vi har med oss måste vi bestämma innan.    

TV: Förbannad Baharak Soleymani utslagen i kvartsfinal

Den här artikeln handlar om: