SM Kungälv
Frost/Figueroa ställs mot Larsson/Appelgren i SM-kvartsfinalen.
Foto: Viktor Andersson.
Padel-SM

Hajpat möte när ex-partners gånger två möts: ”Taggade som satan”

ANNONS

I kvartsfinalen på SM i Kungälv ställs före detta partners gånger två mot varandra. 
John Larsson brukade spela med Pablo Figueroa och Daniel Appelgren med Linus Frost. Nu möts de i SM:s hittills hetaste möte.

KUNGÄLV

— Självklart är den lite hetare, säger Linus Frost.

Både Larsson/Appelgren och Frost/Figueroa har vunnit stort fram till kvartsfinalen så förutsättningarna inför mötet är likartade.

— Vi spelade bra aggressivt från start. Satte ribban direkt och det tycker jag är viktigt för oss, säger Frost om senaste segern mot Per Ågren/Linus Hultenheim.

Men nu blir det tuffare.

— Vi är alla jättebra vänner och det ska bli en rolig match både John och Daniel spelar rolig padel. Men det är väl lite av en ”snackismatch”, självklart är den lite hetare och alla vill ju vinna, fortsätter Frost.

Visa att man valde rätt? 
— Ja, precis, skrattar Frost.

Vad blir viktigt? 
— Det viktiga är att vi håller upp vårt spel, det är mycket taktik i padel men det får inte bli så mycket att man lämnar sina egna styrkor.

”Alla runtomkring som hajpar upp det”

Appelgren/Larsson vann åttondelsfinalen mot Anton Åkesson/Edvin Larsson med 6-1, 6-2.

— Det har känts bra, skönt att ha två vinster i bagaget men det är väl egentligen först nu i eftermiddag det blir den första riktigt tuffa matchen. Nu är vi taggade som satan, säger Appelgren.

SM är parets första turnering ihop.

— Det har funkat sjukt bra, vi snackar bra och har bra kemi, säger Larsson.

Hur känner ni för att möta er före detta partners?
— Jag tycker det är väldigt mycket snack, jag och Linus är polare, det är inga hard feelings där. Det är mer alla runtomkring som hajpar upp det, sen är det så klart prestige och man vill vinna men det vill man ju alltid göra, säger Appelgren.

— Jag håller med där, jag och Pablo har en bra relation. Man får inte ta det där med padeln på ett personligt plan, då blir det jobbigt i längden, avslutar John Larsson. 

Matchen börjar 14.30. 

Den här artikeln handlar om: