Anna Åkerberg redo att försvara SM-titeln från i fjol.
Foto: Viktor Andersson.
Padel-SM

Åkerberg om Navarro Björks medverkan i SM: ”Trodde det var ett skämt”

ANNONS

Regerande mästaren Anna Åkerberg är ute efter sin tredje raka SM-final. 
Efter Carolina Navarros inträde i turneringen är utmaningen tuffare än någonsin.

— Ja, det är svårt att argumentera för att vi skulle vara favoriter nu. Emmie (Ekdahl) och Carolina är helt klart favoriter nu, säger Anna Åkerberg till PadelDirekt.

Den oftast skadefria Anna Åkerberg har under hösten fått känna av den långa säsongen. En del överansträngningar har lett till ofrivillig vila. 

— Men nu känns allt bra och både fysiskt och psykiskt är jag redo att försvara titeln, säger Åkerberg.

SM i Kungälv som dar i gång under fredagen är ett mästerskap som kantats av kontroverser. Det började med en ny regel som möjliggjorde det för utländska spelare (som bott i Sverige i ett år) att spela SM. Det fortsatte med en stor bojkott från framförallt de manliga spelarna men där även Girdo/Åkerberg fanns med. Till sist är det dock spel som gäller.

— Det ska bli skitroligt, SM är definitivt en av årets höjdpunkter även om hela mästerskapet har en lite bitter smak över sig. Der var svårt att ta ett nytt beslut när samma regler som kom i somras fortfarande gällde. Jag och Amanda har fått diskutera detta en hel del och ett tag var man nästan lite inställd på att det inte skulle bli av. Men nu när det närmar sig känns det bra. I slutändan älskar vi att spela padel och nu kan vi bara fokusera på det vi kan påverka.

Förutsättningarna ändrades ganska tydligt när världsspelaren Carolina Navarro Björk anmälde sig. Hur kände du kring det? 
— Jag trodde nästan det var ett skämt. Det kändes osannolikt att hon skulle ställa upp och spela här. Så det var mycket känslor på olika sätt. Först och främst jättekul att hon ska komma och spela. Men vi vill ju samtidigt försvara titeln och med henne blir det jävligt mycket tuffare haha.

Är de favoriter nu? 
— Ja, det är svårt att argumentera för att vi skulle vara favoriter nu haha. Ja, Emmie (Ekdahl) och Carolina är helt klart favoriter nu.

Hur tänker du inför en eventuell match mot dem?
— Om det blir så så blir det mycket taktiskt att fundera på. Det är klart att vi vill hålla mest boll på den med minst erfarenhet. Samtidigt blir bara halva banan spelbar då vilket också begränsar oss, vi får ta det då. 

Den här artikeln handlar om: