World Padel Tour Mexiko
Foto: Viaplay.
World Padel Tour

TV: Galna bollen pågår i nästan 7 minuter — ”Nästan osannolikt, dårskap”

ANNONS

Sex minuter, 48 sekunder. Så länge pågick en boll i går när Paquito Navarro/Martin Di Nenno semifinalspelade mot Juan Tello/Federico Chingotto i Mexiko. 
Förmodligen något slags rekord och Viaplays kommentator Emil Jungåker trodde inte sina ögon.

Se bollen i spelaren ovan (tyvärr med norsk kommentering).

— Det här är nästan osannolikt. Dårskap. Det här måste vara något form av rekord, var sättet han beskrev den här bollen på.

Matchen vann Di Nenno/Navarro med 6-3, 6-4. De är därmed klara för sin åttonde raka final på World Padel Tour.

Ni som följt tävlingen i Mexiko vet hur förhållandena är. Den höga höjden (över 2000 meter över havet), att det är inland, och värmen gör att förhållandena i grunden är extremt snabba. För att spelarna inte ska kunna kicka ut bollen vid varje möjlig lobb har WPT bestämt sig för att reglera detta och använda en boll utan tryck. Det gör att spelet i stället blir extremt långsamt. Kanske för långsamt?

För under semifinalen i går mellan Paquito Navarro/Martin Di Nenno och Juan Tello/Federico Chingotto utspelade sig rent parodiska scener. Spelarna hade valt att gå i linje med det långsamma underlaget och spelade extremt långsamt. Det resulterade i en boll som kommer att gå till historien. 

Vid ställningen 1-1, 0-15 i första set och serve för Juan Tello inleddes en boll som skulle pågå i sex minuter och 48 sekunder, sedan missade till sist Martin Di Nenno en overhead.

— Jag tror aldrig att de har bollarna kommer att spelas på WPT igen, säger kommentatorn Emil Jungåker.

”Inte fantastiskt underhållande”

Bollen gick över nät osannolika 245 gånger och Jungåker var kritik.

— Jag har svårt att tro att det var det här World Padel Tour ville när de bestämde sig för att spela de här bollarna. Den här padeln är inte fantastiskt underhållande, fortsätter han.

Matchen pågick i över två timmar trots att det slutade med två set och sjuminuters-bollen var inte den enda långa. En annan boll pågick i fem minuter och 41 sekunder och hade 200 bollar över nät. Till sist var det Paquito Navarro och Martin Di Nenno som lyckades vinna med 6-3, 6-4.

”Vilken vacker galenskap. Ännu en final Martin Di Nenno. I morgon går vi för seger i Mexiko”, skriver Paquito Navarro på Instagram. 


KLIPP: Di Nenno visar upp suveränt spel

 

Den här artikeln handlar om: