Svensk Padel

Jätteaktören Padel United köper upp Ultimate Padel, en av Sveriges bästa padelanläggningar

ANNONS

En av Sveriges bästa padelanläggningar blir en del av Padel United. 
Genom sammanslagningen med Ultimate Padel stärker Padel United sin position som ledande aktör i Stockholm.

I ett pressmeddelande släpper aktörerna nyheten som innebär att Ultimate Padel i Upplands Väsby förvärvas av Padel United.

— Vi ser verkligen fram emot utvecklingen tillsammans med Padel United och möjligheten att kunna erbjuda våra kunder ett ännu större utbud. Vi delar Padel Uniteds vision samt syn på sporten, och ser fram emot att vara med och bidra till Padel Uniteds fortsatta resa. Det här blir riktigt spännande, säger Felix Johansson, medgrundare, Ultimate Padel.

Ultimate Padel har sedan öppning i oktober 2020 av många klassats som Stockholms bästa padelanläggning. Arenan, med totalt 25 banor, har imponerat på padelspelare från hela Sverige med låg ljudnivå, ett genomarbetat koncept och inte minst – en spelupplevelse i världsklass. 

— Namnet Ultimate Padel kommer att leva vidare och bli varumärket på våra premiumanläggningar på samtliga marknader, säger Markus Hellqvist, medgrundare Padel United.

Padel United har sedan bolaget grundades 2018 arbetat efter devisen ”Sveriges största padelhjärta” med målsättningen att göra sporten mer tillgänglig. Efter en intensiv etableringsfas i Sverige och med fortsatt utveckling i Norge, Finland, Storbritannien och Spanien har Padel United nu över 30 anläggningar och cirka 300 banor. 

— Det känns väldigt inspirerande att utöka vår verksamhet ytterligare tillsammans med Ultimate Padel och ytterligare stärka vår plattform inför vår internationella expansion. Deras management-team följer med i sammanslagningen och det är extra värdefullt att få ta del av det gedigna ledarskapet och erfarenheten som finns inom Ultimate Padel, säger Markus Hellqvist.


Om Padel United

Padel United grundades 2018 av bröderna Markus och Rikard Hellqvist. Under 2021 har Padel United slagit sig samman med Padelverket, Padel Crew, Padel Center, Padel Royale, Court1, Padel Park Finland samt Go Padel UK. Det finns en tydlig målsättning att padel ska tillgängliggöras för alla och att hallarnas kvalitet ska förbättras samt att utveckla seriespelet vidare. I dagsläget driver Padel United 30 anläggningar och 300 banor.

Om Ultimate Padel

Ultimate Padel är platsen för alla padelälskare. Vi frågade er padelspelare vad som krävdes för att leverera en riktigt bra padelhall och tog all feedback till oss och skapade den ultimata padelupplevelsen. Med padelbanor av högsta kvalitet med gott om utrymme runt banorna och 10+ meter fri takhöjd så levererar vi upplevelser i absoluta världsklass. Vår vision är att skapa den ultimata padelupplevelsen. Vi ska vara spelarens självklara val och bana väg för utvecklingen av padel i Sverige, Norden och Europa.

Den här artikeln handlar om: