(Jamina Roberts (th) exemplifierar en mamma med barnvagn, inte padelspelande mamma)
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Här har ”Mamma-padel” blivit en stor succé: ”Barnen var överallt och kröp omkring”

ANNONS

Mamma-padel, kan det bli en av aktiviteterna som får tomma hallar att fylla banorna dagtid?
I Linköping vimlar det numera av mammor och deras små barn två dagar i veckan.

Olle Fors är vd på Hjulsbro Padel och berättar för lokaltidningen Corren att han och ordföranden fick idén eftersom de själva är småbarnsföräldrar. Mamma-padeln har snabbt blivit populär och nyligen uppstod ett smärre barnkaos i hallen.

— Det var helt fullt med barnvagnar här en gång. Det var så att man knappt tog sig fram och barn kröp omkring på golvet. Förra veckan var vi ungefär 16 stycken och nästan ingen kunde spela för att barnen var överallt och kröp omkring, berättar tränaren Riccard Orrebring för Corren.

En av mammorna som fastnat för konceptet och återkommer varje tisdag och torsdag är Felicia Blixt. Hon har fått så pass bra träning av Riccard Orrebring och spelat så många bra träningsmatcher under mamma-padeln att hon och en annan mamma ska börja spela i en serie.

Men det är förstås utmanande att ha hundra procent fokus på bollen när barn skriker bredvid banan — och ibland behöver spelet avbrytas för amning. 

— Våra barn har haft svårt att sova för att det är mycket att titta på. Men de har suttit och klappat händer, lekt med Babblarna-figurer och ätit rån, säger Felicia Blixt till Corren och fortsätter:

— Barnen bestämmer när vi kan spela och det har aldrig varit några problem, säger Felicia Blixt.

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om: