SPONSRAT INNEHÅLL
Foto: Kordie by Kordie

Kordie by Kordie om hampa-materialet som minskar svettlukten drastiskt: ”Unikt”

Kordie by Kordie är ett klädmärke som främst synts bland NHL-spelare.
Det svenska företaget som producerar klimat- och svettvänliga träningskläder i materialet hampa siktar nu på att etablera sig bland padelspelare.

— Det är unikt inom sportbranschen att vi satsar på hampa i våra produkter, säger Kordie by Kordies grundare Fredric Korduner till PadelDirekt.

Det finns många fördelar med att använda hampa i plaggen. Materialet som Kordie by Kordie använder kallas TorTex och är en blandning av hampa, polyester och bomull, vilka tillsammans bildar ”37.5 Technology”. 

— 37.5-teknologin hjälper dig att hålla optimal kroppsvärme. Men kanske ännu viktigare är att svettlukten inte sätter sig i plagget. Det är ju det värsta som finns, när man spelat padel en timme och t-shirten för alltid kommer att lukta svett. Våra t-shirts kan du svettas i och sen bara hänga upp i badrummet för att torka, och sen använda igen nästa träningspass, berättar Fredric Korduner.

Ja, vi lider nog alla mer eller mindre av illaluktande kläder som inte ens luktar okej efter att ha tvättats i 60 grader. Kordie by Kordie har fokuserat på att använda hampa i plaggen som de flesta förmodligen svettar ner mest, och därmed luktar värst: t-shirts och strumpor.

— Strumporna lanserades för några veckor sen bara. Jag tror att de kan rädda både padelskor och doften i rummet där man ställer skorna, fråga bara min flickvän, säger Kordie by Kordies grundare och skrattar.

Ett klimatvänligt val

Hampa är mycket mer miljövänligt än bomull och det är prio att vara ett hållbart klädföretag, förklarar Fredric Korduner. Kordie by Kordies sortiment är tydligt nischat mot aktiva människor: man har valt att lägga mycket tid och energi på att ta fram sköna och funktionella hoodies, shorts och t-shirts.

— Det finns förstås en nackdel, och det är man måste måste betala mer för kvaliteten. Hampan är förstås dyrare än bomull, så vi kan inte pressa priserna som många konkurrenter gör. Men det är i längden smart och bra för klimatet att ha kläder i material som inte börjar lukta för jävligt så fort du svettas, du kommer ju att kunna använda plaggen och även dina skor bra mycket längre om de inte stinker.

Nu vet du som läsare förhoppningsvis mer om kläderna och materialet som används. Vem är då Fredric Korduner och vilka står bakom Kordie by Kordie?

— Jag drog igång Kordie för fem år sen, egentligen för att jag helt enkelt tyckte att alla hockeyspelare såg likadana ut och jag ville ändra på det. Jag är själv hockeykille, så i början tog jag fram t-shirts lite på sidan av hockeyn och andra jobb. Jag utvecklade t-shirten mer och mer och kände efter drygt ett år att nu har jag en har en riktigt bra t-shirt, och drog upp en hemsida. Nu är det jag och kollegan Sevve Saberi som sköter den dagliga verksamheten, säger Fredric. 

33-åringen har själv spelat i hockeyallsvenskan med AIK, men det är med hjälp av hockeyspelare med helt andra meriter som han driver företaget i dag.

— NHL-spelarna Mattias Janmark och John Klingberg gick in som delägare för tre år sedan. Jag är bästa polare med Mattias storebror, så jag lärde känna John när han och Mattis spelade i Dallas tillsammans. De sa ja direkt när jag frågade om de ville bli delägare, sen har det har blivit naturligt att låta dem testa kläderna och ge feedback. Nu vill vi vidare till padeln men egentligen är ju kläderna perfekt för alla som är aktiva. Jag har själv blivit golfnörd och precis tagit fram pikéer i hampa-materialet.

John Klingberg på padelbanan i Kordie by Kordies t-shirt.

Hela NHL-laget klädde sig i Kordie by Kordie

Kordie by Kordie-grundaren Fredric Korduner har fått bra hjälp med marknadsföringen då han lärt känna många svenska NHL-spelare via Janmark och Klingberg. Men även Dallas Stars har bidragit via något av ”klädkupp” förra året.

— När de båda spelade i Dallas fick hela laget en hoodie, så hela laget hade Kordie by Kordie-hoodies på sig inför en av Stanley Cup-finalerna. Det var rätt bra marknadsföring kan man säga, vi fick en hel del kunder i USA efter det.

Och hoodien fick bra betyg av lagets stora stjärna, skulle det visa sig.

— Det var riktigt kul när lagkaptenen Jamie Benn ett halvår senare lade upp en bild på instagram från en roadtrip iklädd sin hoodie. Ett bra kvitto för oss att folk verkligen gillar våra kläder.

Till sist: varför ser loggan ut som en kotte?
— (Skratt) Jag blev kallad kotten av några lagkamrater när jag var yngre, och sen har det bara hängt med. Så det är därför. Jag tycker att loggan blev rätt bra om jag får säga det själv.


TIPS! Passa på att handla på kordiebykordie.com inför jul — med rabattkoden PD25 får du 25 % rabatt på hela sortimentet. Gäller fram till 20 december.


Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Padeldirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Padeldirekt, Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Padeldirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten