Notification

Padelboard lanserar turneringsverktyg för hallar: Padelboard Arena

2021 har blivit turneringsappen Padelboards stora genombrottsår.
Antalet användare och antalet tävlingar i appen har skjutit i höjden och nu har ”Padelboard Arena” lanserats. En webblösning helt skapad för hallar och andra aktörer som regelbundet håller i turneringar. 

— Det har blivit som en ketchupeffekt efter pandemi-restriktionerna, vi kunde inte promota vår produkt under en lång period. Jag kommer ihåg när vi firade 1 000 användare för inte så länge sedan. Nu har vi 19 000 användare och runt 100 turneringar spelas dagligen med Padelboard. Det känns overkligt, säger grundaren Robin Lundgren till PadelDirekt.

Padelboard är en kostnadsfri app där vem som helst kan sätta upp en Americano- eller Mexicano-turnering på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Den första betaversionen lanserades för 1,5 år sedan, och sedan dess har appen utvecklats i takt med att behovet och antal användare ökat lavinartat.

— Användarvänligheten har hela tiden varit det viktigaste, det ska gå snabbt att förstå och gå snabbt att registrera resultat i Padelboard, säger Robin Lundgren.

I våras började man dock få feedback från tävlingsarrangörer, hallägare och företag som efterlyste lite fler funktioner, som behövs för arrangörer som vill sätta ihop tävlingar som är större än den vanliga padelamatörens kompisturnering.

— Vi fick så mycket feedback från hallägare och liknande som ville ha mer kontroll och flexibilitet över sina turneringar. Då vi ville behålla enkelheten i appen valde vi efter samtal med flera turneringsansvariga att börja bygga en webbtjänst man enkelt kan köra i sin webbläsare på laptopen.

Stor valfrihet med Padelboard Arena

Padelboard Arena gjorde sedan världspremiär i slutet av oktober och arrangören kan själv välja om turneringarna ska vara helt självgående, om det ska finnas ett sekretariat eller om det ska vara en mix mellan dem.  

Målet med tjänsten att göra livet lättare för arrangören samtidigt som spelarna får en bättre upplevelse och den kommer laddad med många värdefulla funktioner: 

  • Låt spelare lägga till sig själv med kod eller QR, eller lägg själv till dem
  • Visa spelschemat och tabellen på hallens skärmar
  • Stärk ditt varumärke genom att branda Padelboard-appen med dina färger och din logga
  • Du får egna, automatgenererade posters med turneringsinformation, det är bara att ladda ner bilden och sprida på alla egna plattformar
  • Nå lätt ut till spelarna via turnerings-chatt
  • Avsluta turneringen när du vill och spela exakt så många rundor som du önskar
  • Välj helt fritt hur många som ska vara med och spela. Är ni ett ojämnt antal spelare fördelas vilorundor ut rättvist
  • Fyra olika spelformer för att du ska kunna variera ditt turneringsutbud

— En trend vi ser just nu är att hallarna i en hårdnande konkurrens vill engagera sig betydligt mer och Padelboard Arena är verkligen ett utmärkt sätt att göra sig mer attraktiv hos spelarna, säger Robin Lundgren. 

Största plattformen för ”Quick Tournaments”

Plattformen är designad på ett sätt som gör den optimal att visa på storbildsskärm i hallen. 

— Många hallar vill skapa återkommande turneringar och jag förstår det. Det är kostnadseffektivt och stärker attraktionskraften för hallen. Med Padelboard Arena kan man anordna turneringar utan att det tar för mycket resurser. 

Vilken turneringsform är mest populär just nu egentligen?
— Fler och fler hallar väljer att spela Mexicano, speciellt har det blivit en grej på fredags-kvällar av någon anledning, kanske är det vår taco-tradition som spelar in, säger Robin Lundgren med ett skratt. 

Padelboard-gänget har uppmärksammat att det anordnas allt fler företagsevent med Padelboard Arena. Kanske är det enkelheten att snabbt lägga in spelare, upp med eventet på storbild och sedan bara köra igång som är anledningen till det.

— Padelboard är i dag den största plattformen för ”Quick Tournaments” och är gjord för hallar, som ges möjlighet att automatisera flödet. Inom kort uppdateras Padelboard med en spännande funktion som innebär att tävlingsarrangören kan välja att ha öppen anmälan, vilket innebär att spelarna kan söka på tävlingar inom en viss radie och anmäla sig direkt i appen. Även två nya spelformer och ett ansiktslyft kommer lanseras innan nyår. Givetvis kommer vi inom kort erbjuda att ta hand om även betalningsflödet så allt kan hanteras genom Padelboard, avslutar Robin Lundgren. 


Testa Padelboard Arena kostnadsfritt på padelboard.app/arena — klicka här.