Klubblags-SM

Lag-SM har avgjorts — så slutade finalerna i Ängelholm: ”Så skön känsla”

ANNONS

Göteborg Padel Club är svenska klubblags-mästare på damsidan, PDL är detsamma på herrsidan.
Matilda Hamlin och Ajla Behram höll för favorittrycket och avgjorde match 2 mot PDL i tiebreak i andra set, och några timmar senare knackade Johan Brunström hem guldet till PDL.

— Det kunde inte ha varit tajtare i andra. Så skönt att vi inte gick in i tredje, så skön känsla just nu, säger Ajla Behram till Padel-Television.

Efter att Antonette Andersson och Rebecca Nielsen vunnit match 1 (lagmatcher avgörs i bäst av tre) så levererade Matilda Hamlin och Ajla Behram ett drömset i match 2. 

6–0 slutade första set mot Åsa Eriksson Krueger/Sandra Wallin — men andra set togs hela vägen till 6–6 och tiebreak.

— Det är alltid läskigt att spela så bra i ett set och känna att man äger hela matchen. Även om man försöker vara taggad inför andra så tänker ju dem likadant, ett slarvigt game så är de med i matchen plötsligt, säger Matilda Hamlin.

Windahls PDL besegrade Vasquezs Ryska Posten

I den efterföljande herrfinalen fick PDL en ny chans att ta hem en lag-SM-titel — och den tog man, Även här räckte det med två matcher: Daniel Windahl/Isak Arvidsson vann första mot Ryska Posten, Johan Brunström/Per Hjalmarsson vann den andra.

— Inspirerande att spela sån här lagmatcher. Speciellt med ett så gött gäng som PDL är. Vi var taggade till tusen för att ta hem det här till PDL, säger Johan Brunström till Padel-Television.

”Bruno” ställdes mot sin Swedish Padel Tour-partner Anton Andersson, och öste beröm över dagens partner. Per Hjalmarsson pikade sedan Brunström:

— Jag måste bara säga att vi har spelat en del ihop, innan du lämnade mig för Anton Andersson… nej men vi har kört tillsammans innan, säger Hjalmarsson och båda brister ut i ett skratt.

— Som Bruno sa, vi är starka vid nät och tar vara på chanserna där framme. Och hans smash, den skojar man inte bort. Får han läge, då är det slut, fortsätter Hjalmarsson.

Finalerna

Dam

Antonette Andersson/Rebecca Nielsen mot
Amanda Girdo/Helena Dahlström
Resultat: 6–4, 7–5

Matilda Hamlin/Ajla Behram mot
Åsa Eriksson Krueger/Sandra Wallin
Resultat: 6–0, 7–5

Herr

Daniel Windahl/Isak Arvidsson mot
Simon Vasquez/Jesper Rikardson
Resultat: 6–2, 6–3

Johan Brunström/Per Hjalmarsson mot
Anton Andersson/Daniel Appelgren
Resultat: 1–6, 6–4, 6–3

Vinnarlagen

Göteborg Padel Club

Antonette Andersson 

Rebecca Nielsen

Matilda Hamlin 

Ajla Behram 

Malin Talcoth

Lisa Andersson

Emmie Ekdahl

PDL

Daniel Windahl

Isak Arvidsson

Johan Brunström

Per Hjalmarsson

Staffan Falkenström

Filip Svensson

Oscar Axelsson

Mac Grossman

Den här artikeln handlar om: