Foto: Instantpadel
Nya padelbanor

Unika konceptet sprids — säkrar distributörer i åtta olika länder

ANNONS

Instantpadel är en svensk uppfinning som har utmanat tillverkningen av traditonella padelbanor. Den unika konstruktionen gör banorna mer flexibla och kostnadseffektiva — och nu har Instantpadel slutit avtal med distributörer i ytterligare åtta olika länder.

Christoffer Granfelt är medgrundare av Instantpadel och i ett pressmeddelande förklarar han hur instantpadel skiljer sig från en traditionell bantyp.

— Vi har testat oss fram till polykarbonat-panel istället för vanlig glaspanel. Den väger cirka 250 kg per panel, medan polykarbonat väger ca 90 kg per panel. Vi använder oss inte av konstgräs utan av ett sportgolv från amerikanska versacourt  som gör att man kan återanvända golvet obegränsat antal gånger kontra konstgräs som är svårt att återanvända, säger Instantpadels Christoffer Granfelt.

Banorna byggs av 3-4 personer på 4-6 timmar. Sedan starten i vintras har instantpadel sålt över ca 80 banor och nu är de på väg ut mot Europa och mellanöstern tillsammans med deras globala distributör som även är återförsäljare av den amerikanska Sportgolvsgruppen Versacourt (det underlag som instantpadel använder).

— Tillsammans med vår globala partner har vi nu säkrat starka distributörer i England, Tyskland, Holland, Frankrike, Belgien, Danmark, Rumänien samt Grekland. Fler länder är på g och intresset för vårt koncept är jättestort, säger Christoffer Granfelt.

I pressmeddelandet beskriver man hur den mobila banan har stor möjlighet att nå nya målgrupper och bredda padeln. ”Utöver padelanläggningar som vill komplettera med utomhusbanor säsongsvis, även kommuner skolor, takterasser, hotell, camping, fastighetsbolag, golf och tennisklubbar och andra semesterbetonade verksamheter”, skriver man.

— Vi är väldigt ödmjukt tacksamma för detta mottagande av vår bana och ser verkligen fram emot kommande period där målet är att skala upp än mer och se till att Instantpadel snart finns överallt ute i världen, avslutar Christoffer.

Den här artikeln handlar om: