Luigi Carraro (FIP) / Doha.
Foto: PadelDirekt/Bildbyrån
Padel-VM

Internationella Padelförbundets president efter Qatar-VM: ”Var jämställdhet på alla håll”

ANNONS

Internationella spelare och ledare som var på plats under Qatar-VM har givit upplevelsen högsta betyg.
Nu hyllar Internationella Padelförbundets president Luigi Carraro beslutet att förlägga mästerskapet i diktaturen.
— Det var jämställdhet på alla håll, säger Carraro till Marca.

Det är i en stor intervju med spanska Marca som FIP-basen utvärderar världsmästerskapet i Qatar.

— Många har sagt till mig att det här är spektakulärt och att det kommer att bli svårt att matcha, men vår mentalitet är att alltid göra mer. Det kommer att bli svårt, men om vi inte strävar efter att förbättra oss så är det dags att sluta. Jag kan garantera att nästa VM kommer att bli bättre än det här, säger Luigi Carraro till Marca.

Internationella Padelförbundets (FIP) president vittnar om ett "perfekt evenemang" och att spelarna kommit med enbart positiv feedback.

— Från minut ett har vi gjort det till vårt mål att sätta padel på kartan som en global sport, och vi tyckte att padeln förtjänade något nytt. Vi måste öppna upp nya marknader, och alla stora sporter arrangerar tävlingar här. Vi hade tre erbjudanden på bordet, även Brasilien och Italien. Representanterna för båda fick reda på att Qatar också ville ha det, och valde då att dra tillbaka kandidaturerna. "Ni måste åka till Qatar", sa de till mig. Det var ett korrekt beslut, jag vet inte om det är historiens bästa VM, det kanske är den bästa padelturneringen någonsin. Det är vad förbunden och spelarna förmedlat till mig i alla fall, berättar Carraro.

Han är stolt över att FIP ”tog en risk" — som Carraro själv uttrycker det — med valet av värdnation. Och lyfter även fram jämlikhets-perspektivet som något FIP lyckats särskilt bra med under padel-VM i Qatar.

— Utan tvekan var det en riskabel satsning, men jag brinner för padel och det finns tillfällen då man måste ta risker. I dag kan vi säga att den här satsningen har slagit väl ut ... vi har fått kritik mot att kvinnor skulle diskrimineras, men det var jämställdhet på alla håll här. På centercourten har män och kvinnor spelat lika mycket, och från minut 1 har jag varit noggrann med att varje match ska sändas.


Läs hela intervjun (på spanska) här.

Den här artikeln handlar om: