Notification

Ladda upp inför World Padel Tour 2022

Efter ett händelserikt år av padelspelande börjar det bli dags att se fram emot vad nästa år har att erbjuda oss. Under våren kommer vi att få ta del av det efterlängtade mästerskapet World Padel Tour 2022 som ska utspela sig i flera länder.

SPONSRAD ARTIKEL

Det är spännande att bevittna hur padel fortsätter att växa i Sverige och runt om i världen. Idag är sporten så stor att stora kanaler sänder den och att profilerade idrottsmän agerar ambassadörer.

Padel har till och med vuxit i den grad att spelbolagen valt att bevaka den med betting på de stora turneringarna, bland just World Padel Tour. Om du själv ska spela på de kommande matcherna kan du ta hjälp av casinofeber.se för att hitta det spelbolag som passar dig och dina behov bäst.

Då inleds World Padel Tour 2022

Många är vi som ser fram emot nästa upplaga av World Padel Tour. Lyckligtvis behöver vi inte vänta alltför länge. Det kommande mästerskapet går av stapeln så tidigt som den 22:a februari, i Miami.

Med andra ord skiljer sig startdatumet markant från årets World Padel Tour som kickade igång i april. Men vi väntar oss fler förändringar än så, man vill nu bredda mästerskapet och göra padel än mer internationellt.

Unikt upplägg

Som vi tidigare rapporterat avslöjar källor inifrån touren att flera av de spanska spelplatser kommer att bytas ut för att ge utrymme till andra. Syftet med justeringen är att få stjärnspelare till flera olika kontinenter och nationer att väcka sin uppmärksamhet för sporten.

World Padel Tour kommer den här gången att spelas i minst tio länder, vilket om det stannar där är fyra fler än i år. I Europa tar mästerskapet sig utöver två vändor i Sverige till Spanien, Italien, Belgien, Frankrike och Danmark som då får sin allra första tävling i mästerskapet.

Utanför Europa kommer vi att få se omgångar i Miami, Förenade Arabemiraten, Argentina och Mexiko. Detta innebär att World Padel Tour 2022 arrangeras i sammanlagt fyra olika världsdelar.

I skrivande stund finns det endast en preliminär kalender för vad som komma skall. Men så fort alla deltagande nationer är på plats, lär det inte dröja länge tills vi har all information om när samtliga deltävlingar äger rum.

Du som vill följa det kommande årets deltävlingar tätt genom att streama matcherna, gör det på Sveriges ledande streamingtjänst Viaplay. De har säkrat sina sändningsrättigheter fram till och med år 2023.