Foto: Every Padel
Svensk Padel

Every Padel arrangerar Empower Weekend — en padelhelg för kvinnor

ANNONS

Every Padel lanserar jämställdhetsinitiativet Empower i syfte att synliggöra ojämlikheter inom sport. 
Den 3-5 december arrangeras Empower Weekend i Every Padel Kopparlunden, Västerås. 
Syftet är att inspirera människor att forma sina liv utan föreställningar om att kön är en begränsning, med sporten och padel som primär utgångspunkt.

— Vi samlar världens bästa padelspelare på damsidan, elitspelare i Sverige, inspirerande föreläsare, såväl som barn och ungdomar som både vill utveckla sitt spelande eller testa på sporten för första gången, säger Malin Anderson, hallansvarig Every Padel.

I såväl tillväxtländer som i padelns hemland, Spanien, dominerar männen både på hobbynivå och i världseliten. En övervägande majoritet av utövarna är män och på världens största padeltour är prispengarna mångdubbelt högre än för kvinnorna.

Konkret handlar Empower Weekend om att verka för att kvinnor ska ha lika lön, prispengar och karriärmöjligheter som män. Empower inkluderar även att verka för ett jämställt ledarskap inom sportvärlden.

— Vi gör det i en av Sveriges främsta padelhallar tillsammans med en rad nyckelpartners som brinner för förändring på samma sätt som vi. Utöver fantastiskt padelspel blir helgen en arena för seminarier, utbildning och inspiration som sprids både lokalt och globalt, avslutar Malin Anderson.

Every Padel samlar världens bästa padelspelare på damsidan, elitspelare i Sverige, inspirerande föreläsare, såväl som barn och ungdomar som både vill utveckla sitt spelande eller testa på sporten för första gången. Vi gör det i en av Sveriges främsta padelhallar tillsammans med en rad nyckelpartners som brinner för förändring på samma sätt som vi. Utöver fantastiskt padelspel blir helgen en arena för seminarier, utbildning och inspiration som sprids både lokalt och globalt.

Världstrean Ari Sanchez, världsfyran Paula Josemaria och världssjuan Lucia Sainz är tre av stjärnspelarna som är på plats för att spela matcher på allra högsta nivå.

Empower Weekend genomförs i samarbete med Corem Property Group

Tävlingsklasser

  • Dam A (sanktionerad)
  • Dam B (sanktionerad)
  • Dam C (ej sanktionerad)
  • Junior, 13–18 år (ej sanktionerad)

Inbjudan, anmälan och mer information om eventet hittar här.

 


 

Den här artikeln handlar om: