Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Nyöppnad padelhall tvingades stänga — hotades med vite

ANNONS

Charlottenlunds Padelcenter, i Örebro län, öppnade i mars. 
Ett halvår senare tvingades de stänga.

Med sex banor, varav fem dubbelbanor öppnades Charlottenlunds Padelcenter upp i Lindesberg för sex månader sedan. De fick en bra sommar och en kort höst sedan var de tvungna stänga. 

Anledningen är att centret helt enkelt inte fått bygglov. Ägaren Per Eriksson berättar att det bedrivits fritidsverksamhet på fastigheten tidigare och gjorde därför bedömningen att också padel skulle vara okej. De hade gjort klart med intyg, nödutgångar, ventilation med mera.

— Men beskedet vi fått nu är att det krävs ett bygglov för det här och att kommunen inte kan bevilja detta nu för att de arbetar med en förändring av detaljplanen för detta område just nu. Jag får alltså inget besked om när jag skulle kunna öppna padelhallen igen, säger Per Eriksson till Nerikes Allehanda.

Inte heller när lokaltidningen Nerikes Allehanda når Isabella Lohse, enhetschef på stadsbyggnadskontoret i Samhällsbyggnad Bergslagen, står det helt klart när hallen kan öppna igen.

— Padelhallen är bygglovspliktig och har öppnats utan att bygglov har beviljats. En ändring av verksamheten måste prövas i relation till bestämmelserna i detaljplanen och i dag säger detaljplanen att det ska bedrivas industriverksamhet på fastigheten, inte besöksanläggning som padel klassificeras som. Det arbetet pågår och kommer troligtvis kunna tas upp för beslut i kommunfullmäktige i Lindesberg under år 2022, säger Isabella Lohse till NA. 

Den här artikeln handlar om: