Genrebild.
Padelutrustning

Padelprylar är Årets begagnade julklapp 2021 — se otroliga ökningen av privata annonser

ANNONS

Padel, padel, padel. Det senaste året har padelbanorna dykt upp som svampar ur jorden och på Blocket har antalet annonser inom padel ökat med 79 procent jämfört med samma period förra året. 

I ett pressmeddelande skriver Blocket att var tredje svensk kan tänka sig att få eller ge bort ett padelracket i julklapp, visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Blocket. Årets begagnade julklapp 2021 är därför padelprylar.

Mellan den 1 januari och den 14 november i år ökade antalet annonser om padelrelaterade prylar på Blocket med 79 procent jämfört med förra året, och svenskarna säljer allt från racketar till padelskor och väskor. Och att det råder padelhysteri även på Blocket är knappats förvånande. Vid årsskiftet räknar Svenska Padelförbundet med att det kommer att finnas mellan 3 500 och 4 000 padelbanor i landet vilket gör Sverige till det padelbanetätaste landet i hela världen.

— Det känns väldigt roligt att årets begagnade julklapp är kopplat till padel. Den utvecklingen som är idag både inom föreningslivet med 120 föreningar och 40 000 medlemmar och att ca 600 000 spelar padel är ju helt fantastisk säger Calle Åkesson, verksamhetschef Svenska Padelförbundet.

Var tredje svensk, 34 procent, kan också tänka sig att få eller ge bort ett padelracket i julklapp, det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort med 1 000 svenskar på uppdrag av Blocket.

Svenskarna fick också svara på vilken kändis de helst skulle spela padel med, och svaret blev Zlatan Ibrahimovic. På andra plats kom Björn Borg, på tredje plats Kungen och på fjärde plats Leif GW Persson tillsammans med Pernilla Wahlgren.

Om undersökningen
Totalt genomfördes 1 000 intervjuer bland svenska allmänheten 18-79 år via Kantar Sifos riksrepresentativa webbpanel. Undersökningen genomfördes 1-7 november 2021.

Kriterier för Årets Begagnade Julklapp:

  • Produkten ska ha ett väsentligt andrahandsvärde och vara efterfrågad bland människor som handlar begagnat
  • Produkten ska ha väckt ett stort intresse under året och ligga i tiden
  • Produkten ska finnas på andrahandsmarknaden i stor eller ökad omfattning

Årets begagnade julklapp genom åren:

2021: Padelprylar

2020 Sällskapsspelet

2019 Leksaken

2018 Hemmaodling

2017 Vandringsutrustning

2016 Gamingprylen

2015 LEGO

 

 

Den här artikeln handlar om: