Foto: Bildbyrån.
Internationell padel

Ledap köper upp världsledande bantillverkare: ”Banor i toppklass för vår globala expansion”

ANNONS

Ledap Group är på köphumör. 
I dag blev det klart att den nya padelaktören gör ännu ett uppköp. 
Bantillverkaren Mejorset är den senaste i raden av padelföretag att hamna under Ledaps paraply.

Det skriver Ledap i ett pressmeddelande som gick ut i dag. Där beskrivs Mejorset som en världsledande aktör för tillverkning av padelbanor. Det är också den officiella leverantören av banor till det internationella padelförbundet FIP.

Köpet av Mejorset är ett sätt att bredda sig inom området för padel. Med detta köp vill de ”bli en aktiv spelare inom utveckling och innovation för banor samtidigt som de försäkrar sig om att det finns ett tillräckligt stort utbud för att kunna stödja sportens tillväxt”.

Pontus Gustafsson, vd Ledap:

”Det här är ett viktigt och högts strategiskt förvärv. Genom att välkomna Mejorset till familjen säkrar vi tillförseln banor i toppklass för vår globala expansion. Det möjliggör också ett tätt samarbete mellan våra padelcenter där passionerade spelare varje dag njuter av att spela”‚ säger han.

Hernan Auguste tidigare utvecklingschef på World Padel Tour och numera verksamhetsansvarig för padeln inom Ledap: 

”Jag har spenderat halva mitt liv på padelbanor och jag är mycket nöjd över att Mejorset har valt att bli en partner till Ledap. I nära två decennier har de varit kända för sin innovation och sina högkvalitativa banor samt att tillgodoser både de bästa turneringarna i världen, såväl som att de säkerställer en fantastisk upplevelse för spelare på alla nivåer”. 

Den här artikeln handlar om: