André Schlyter.
Foto: PadelDirekt / Bildbyrån
Svensk Padel

Schlyter sålde sin hall — nu osäker på sin egen padelframtid: ”Nöjd med affären”

ANNONS

André Schlyter ägde 51 procent av Skurup Padelcenter innan han för en dryg månad sedan sålde hallen till We Are Padel.
Nu lägger den svenska toppspelaren sin egen padel lite på is för att i stället satsa på jobbet som regionchef på WAP.

SKURUP

25 oktober blev det officiellt att WAP, som köpt upp många hallar senaste halvåret, blivit uppköpta av riskkapitalbolaget Triton (som i sin tur äger nybildade LeDap).

En av hallägarna som fick ett för bra erbjudande för att kunna tacka nej till försäljning är André Schlyter, den skånska 35-årige bolltrollaren som tillhört svenska padeleliten i flera år.

— Första kontakten togs i slutet av september, två veckor innan affären roddes i hamn. Det var precis innan utbyggnaden var klar. De ringde och sa att de hade fått numret av Anna Åkerberg, som sagt att hon gärna ville träna här i Skurup med mig och Christoffer (Persson). Så det är lite Annas förtjänst kan man säga, säger Schlyter till PadelDirekt.

De måste ha blivit jäkligt imponerade av hallen om affären blev klar så pass fort.
— De sa direkt när de kom hit att de gillar den. Och vi gillar deras idéer.

Hur var förhandlingarna? Var du tuff?
— Nja, inte för tuff. Vi kom överens rätt snabbt.

Du kunde inte säga nej?
— Nej, säger Schlyter och flinar lite innan han tilläger:

— Jag hade kunnat men jag tror det här var rätt beslut.

Hur mycket köpte WAP hallen för?
— Lagom. Jag är nöjd med affären och de blev nog nöjda med sin affär.

Vet inte riktigt vad han ska jobba med

Skurup Padelcenter har efter utbyggnaden som André Schlyter nämner hela 19 banor, varav fem stycken är singelbanor. Att Anläggningen nu bytt namn har inte påverkat verksamheten nämnvärt. 

— Det är än så länge bara positivt, och jag tror att det kommer fortsätta vara positivt. Vi hade nog inte haft WPT-kvalet här om det inte vore för WAP och det är ju är ett jättelyft för både hallen och Skurup.

Men för honom själv blir arbetssituationen en annan. Ett mer övergripande ansvar som 35-åringen är redo att axla nu när han bestämt sig för att träna och tävla mindre själv.

— Jag har precis blivit regionchef men jag vet inte riktigt vad det innebär än. Jag kommer i alla fall att ha ansvar över lite fler hallar så det känns spännande.

Att WAP ägs av ett riskkaptitalbolag och har muskler att köpa upp mängder av anläggningar i Sverige, vad betyder det för svensk padel i längden tror du?
— Förhoppningsvis påverkar det positivt, och det tror jag. De har som mål att göra padeln till OS-sport och det känns som att man vill utveckla sporten. Det hade varit värre om man bara fått känslan av de bara vill tjäna pengar.

TV: Rocafort briljerade på SPT 7 i Skurup

Höjdpunkter från Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: