Foto: Viaplay.
World Padel Tour

Sanyo slår ut ex-partnern i episk duell — se ”magikerns” läckra slag

ANNONS

Det glödde inne i Malmö Arena när Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia till sist fick motta publikens jubel. 
De gjorde det efter en elektrisk batalj mot Sanyos ex-partner Fernando Belasteguin och Arturo Coello. 
Resultatet skrevs till 5-7, 7-5, 6-3. 

MALMÖ

Gutierrez/Tapia var illa ute i andra set när Bela/Coello servade för match vid ställningen 5-4 men visade oerhörd mental styrka när de lyckades vända. 

— Jag är så glad. Det är vinster som den här som visar styrka. Det är stor skillnad mot att vinna med 6-2, 6-2. Det är såna här vinster som tar dig högst upp på rankingen, säger Sanyo Gutierrez som var uppenbart nöjd efter matchen. 

Efter matchen hyllade publiken alla spelarna med stående ovationer. Matchen hade mängder av läckra bollar och stundtals dånade Malmö Arena — publiken verkade nästan inte tro att det som bevittnades var sant. 

— Vi höjde vår nivå och jobbade med den mentala biten, fortsätter han. 

Bela/Coello förde spelat drygt halva matchen och unge Coello, 19, styrde spelet mot Sanyo Gutierrez i krossen. Sanyo såg stundtals nästan uppgiven ut men lyckades på något sätt hitta krafter och ibland omöjliga slag och tog sig in i matchen.

— Positivitet var nyckeln. Ibland hade vi lite oflyt men det kan alltid vända och det är så mycket saker som påverkar. Nivån på våra lobbar blev bättre och vi lyckades neutralisera deras smashar. 

I tredje set gick Gutierrez och Tapia på en uppbyggd glöd via publikens applåder och även om Bela lyckades rädda en matchboll på ett otroligt sätt nära nät genom att slå bollen rakt på Tapia framme vid nät så höll det inte hela vägen. 

Tapia/Sanyo till lördagens semifinal mot Ale Galan/Juan Lebron. 
 


KLIPP: Sanyo avslutar med ruggig smash:

KLIPP: Sanyo springer långt ut från banan och får in den.


 

Den här artikeln handlar om: