Ari Sanchez och Paula Josemaria.
Foto: Viaplay.
World Padel Tour

Josemaria/Sanchez visar storform — klara för semi efter kross: ”Perfekt”

ANNONS

Fredagen i Malmö Arena inleddes med en kvartsfinalkross.
Paula Josemaria/Ari Sanchez körde över Marta Ortega/Bea Gonzalez.
— Det känns helt perfekt nu, säger Josemaria till PadelDirekt

MALMÖ ARENA

Kanske finns det minst ett par som kan utmana Gemma Triay och Alejandra Salazar i helgen när World Padel Tour avgörs i Malmö?

Paula Josemaria och Ariana Sanchez visade storform när de manglade topp-paret Marta Ortega/Bea Gonzalez med 6–1, 6–2 inför en relativt stor publikskara, med tanke på att matchen drog i gång 10.00.

— Vi spelade väldigt bra, det kändes kanon och vi kontrollerade bollen. Det är alltid tufft att möta Marta och Bea och vi måste spela på topp för att vinna, säger Paula Josemaria till PadelDirekt efter matchen. 

Världstrean Sanchez tvingades lämna återbud inför WPT-turneringen på Menorca för en månad sedan med anledning av en ljumskskada. Hon var sedan tillbaka vid Josemarias sida i Cordoba Open, där de tog sig hela vägen till final. 

— Det känns helt perfekt nu. En mycket bra match och ett mycket bra resultat och i morgon vill vi spela ännu bättre, fortsätter Josemaria. 

Det blev en snabb match, hur viktigt är det? 
— Du måste vara redo för att långa matcher rent fysiskt men om du kan få till en kort match är det så klart mycket bättre än om det är längre. Det sparar energin till nästkommande matcher. 

Banan är långsam — hur tycker du det passar er? 
— Det är svårare att döda bollen men vi försöker alltid anpassa oss till den banan vi spelar på och vi tränar alltid på samma typ av bana inför turneringen som det sedan kommer att vara under.

I semifinalen väntar vinnarna av kvartsfinalen mellan Virginia Riera/Patricia Llaguno och Veronica Virseda/Barbara Las Heras.

Se Viaplays intervju med Paula Josemaria och Ari Sanchez i spelaren ovan.

Se hela fredagens spelschema och samtliga resultat här.


ARKIV: Magisk räddning i Cordoba Opens final 21 okt

Den här artikeln handlar om: