Carmen Goenaga och Beatriz Caldera/Gemma Triay och Ale Salazar
Foto: Viaplay.
World Padel Tour

Triay/Salazar som väntat vidare — världsettan hyllade talangerna

ANNONS

Gemma Triay och Ale Salazar är som väntat vidare till semifinal i WPT Malmö Open. 
Snackisen efteråt handlade mer om hur bra talangerna Carmen Goenaga, 17 och Beatriz Caldera, 20 spelade.

MALMÖ

— Tjejerna spelade verkligen bra, jag är jätteimponerad. Vi hade en riktigt bra känsla och det var fantastiskt att spela inför denna publiken, säger Gemma Triay i Viaplays sändning.

Många hade tagit sig till Malmö Arena för att se världsettorna Gemma Triay och Ale Salazars kvartsfinal. Efter 6-3, 6-2 fick de motta stora applåder efteråt av den svenska publiken — men applåderna åt Goenaga/Caldera var nästan större.

Talangerna utmanade oväntat världens bästa par i de flesta av gamen men i de viktigaste bollarna stod Salazar/Triay allt som oftast som segrare. 

— De här unga spelarna spelade väldigt bra, så modigt. De hade inget att förlora så det blev en tuff match, säger Ale Salazar i Viaplays sändning.

Också experten Sofia Arvidsson var imponerad:

— Det är alltid kul att se världsettorna men i dag var det roligaste med den här matchen var att se ungdomarna som bjöd upp till dans och tog för sig på ett häftigt sätt.

Trots förlusten var det två lyckliga spelare som gick rakryggade av banan. 

— Vi möter nummer ett i världen och det är väldigt svåra motståndare att vinna över. Men vi är nöjda med matchen och turneringen generellt, säger Beatriz Caldera

— Jag håller med, det är svårt mot världens bästa par. Men jag tycker det var en bra match och vi spelade väldigt bra i många moment. Det var ett tillfälle för oss att skaffa mer erfarenhet, säger Goenaga. 

Hur var det att spela härinne? 
— Det var otroligt. Allt är på samma ställe och det är helt underbart. Jag är mycket nöjd med stödet här på läktaren, säger Caldera. 

— Det var första gången vi spelade på centercourten och det är helt otroligt. Allt har varit bra i Malmö, fyller hennes partner i. 

Se hela fredagens spelschema och samtliga resultat här.

KLIPP: Se läckra spelet från talangerna. 

Den här artikeln handlar om: