Sofia Arvidsson / Baharak Soleymani
Foto: Viktor Andersson
Svensk Padel

Arrangören med ojämlik prisspott förra året — gör det jämställt i år

ANNONS

Nya sommarturneringen Fiskebäckskil Invitational blev en publiksuccé och arrangören meddelar nu att det blir en ny tävling 2022 — med ännu högre prissummor.

Totalt kommer turneringen 2022 att bestå av åtta herrlag och åtta damlag med en prissumma på 400 000 kronor, jämnt fördelat mellan damer och herrar. Det till skillnad från i fjol där de hade fyra stycken damlag och åtta herrlag. Då fick dam-vinnarna 40 000 kronor medan herrarna fick 80 000 kronor. 

— Under hösten har det diskuterats hett i padelvärlden gällande jämställdhet. Spelare har till och med valt att bojkotta turneringar på grund av arrangörers beslut. Vi vill självklart arrangera en jämställd turnering och inför 2022 har vi därför åtta herr-och damlag där båda tävlar om en prissumma på 200 000 kr, säger Jan Jonsson, en av arrangörerna.   

Fiskebäckskil Invitational är en padelturnering som arrangeras av Fiskebäckskil Padelcenter. Lagen består av de högst rankade spelarna i Sverige tillsammans med internationella storspelare. 

Turneringen kommer äga rum 19-21 juli i Fiskebäckskil och bestå av åtta herrlag och åtta damlag. Spelarna kommer även 2022 vara bland de högst rankade i Sverige samt internationella storspelare. Prissumman om 400 000 kr är jämnt fördelade för herr- och damlagen — en självklarhet, skriver arrangörerna. 

Entreprenörerna Joakim Eriksson, Jan Jonsson och Reine Patriksson är arrangörer och initiativtagare till turneringen. De tre har tillsammans varit med och byggt upp både Fiskebäckskils padelcenter, Lyckorna padel och Norra Hamnen padel i Lysekil. 

Förutom padelturneringen kommer området bestå av fler läktare, en större foodcourt, fler barer och en större  partnerby för utställare och försäljning. Joakim Eriksson är partneransvarig för turneringen och ser extra mycket  fram emot att få välkomna publiken till ytterligare en folkfest. ”Sommarens turnering blev en riktig succé och vi  sålde slut biljetterna. Det var en folkfest i tre dagar och vi är grymt taggade inför 2022”, säger Joakim Eriksson. 

Baharak ”Barre” Soleymani och Cayetano ”Caye” Rocafort, segrare under turnering 2021, är redan klara inför  sommaren 2022. Även Amando Girdo, Victor Stjern, Pierre Bonfré, Anna Åkerberg och Godo Diaz är klara, men vilka  övriga spelare som kommer delta i turnering är fortfarande inte klart, men att det blir en blandning av Sveriges  högst rankade spelare samt internationella storspelare är säkert. Joakim fortsätter berätta, ”Förra årets spelare har  varit extremt positiva till att delta även under turneringen 2022, vilket vi är otroligt stolta över. Dessutom har vi fått  klar att padelprofilen Patric Persson gästar oss som domare och speaker även under 2022 vilket är riktigt kul”, säger  Joakim Eriksson.  


 

Den här artikeln handlar om: