Daniel Windahl / Ale Galan.
Foto: WPT / PadelDirekt
World Padel Tour

Världsettan Ale Galans Windahl-hyllning: ”Han är en maskin”

ANNONS

I kväll runt 20.00 spelar Daniel Windahl tillsammans med partnern Martin Andornino sin livs match. 
WPT-sextondelsfinal på Skåne-hemmaplan på Malmö Arenas centercourt. 
En som uppmärksammat Windahls utveckling är världsettan Ale Galan. 

— Han är en maskin. Stor och stark, säger Ale Galan när PadelDirekt träffar honom under WPT-kvalet i Skurup. 

World Padel Tours stora stjärna Ale Galan med fem titlar bara i år gick runt som vem som helst i WAP:s hall i Skurup på tisdagen efter att ha tränat där dagen innan. Både Galan och Juan Lebron följde kvalspelarna från nära håll. 

— Danne har tränat en del med oss i Madrid och så träffades vi ju under America vs Europe. Han är en maskin. Stor, stark och spelar väldigt bra, säger Ale Galan

Han menar att Windahl har stor potential men att flera faktorer spelar in för att nå den där yttersta toppen. 

— För att hamna topp 40, topp 30, behöver du ha flyt med lottningen. Du måste få bra lottning över ett helt år, fortsätter Galan. 

Kvällens motståndare: ”Han har en riktigt kraftfull spelstil”

Och lottningen till kvällens match kunde varit enklare för Windahl/Andornino. De ställs mot Valladolids Masters-vinnare — det sylvassa paret Luciano ”Lucho” Capra och Maxi Sanchez. Också Capra menar Daniel Windahl har utvecklats. 

— Vi tränade tillsammans förra månaden i Madrid. Han har en riktigt kraftfull spelstil med mycket power, han är farlig och har som många som kommer från tennisen en bra smash. Han har gjort stora framsteg på några år, vilket är viktigt för alla svenska spelare. Då ser de att de kan göra stora framsteg och tävla även på WPT, säger Luciano Capra till PadelDirekt. 

Argentinaren som trots att han är på bortaplan är glad att få spela inför hemmafansen — även om de kommer att hålla Windahl. 

— Det blir en bra match för att jag tror många kommer komma hit och kolla. Vi har också bra koll på Windahls partner eftersom vi tränar tillsammans i Madrid, så vi känner varandra bra. 

— Vi hoppas så klart många kommer hit. Vi är gäster här men kommer så klart göra vårt bästa för att vinna. 


PadelDirekt träffade Maxi Sanchez under America vs Europe i somras. Lär den artikeln här. 

Den här artikeln handlar om: