Baharak Soleymani och Amanda Girdo.
Foto: PadelDirekt
World Padel Tour

Soleymani/Girdo utslagna men lyckliga: ”Njöt varje sekund”

ANNONS

Förlust 2–6, 2–6.
Men både Amanda Girdo och Baharak Soleymani sken som solar efter deras första match någonsin i en huvudturnering på World Padel Tour.

MALMÖ.

Amanda Girdo, 18 år och Baharak Soleymani, 35 år mot brasilianaren Raquel Piltcher 30 år och spanjoren Noa Canovas, 17 år. Båda kring 50-strecket på världsrankingen — och det blev som väntat förlust för svenskorna.

Men det bjöds på mängder av skratt och leenden inför uppskattningsvis 300 åskådare i Malmö Arena.

— Jag tycker att Amanda gör en fantastisk match och jag njöt varje sekund, säger Baharak Soleymani till PadelDirekt.

Hon tillägger:

— Nu känns det bara lite tråkigt, ”är det slut nu” liksom. 

Amanda Girdo fyller i:

— Jag känner samma sak, jag vill spela igen! Man vill bara göra om det.

I den nykomponerade svenska stjärnduons första tävlingsmatch tillsammans ställdes man mot två extremt försvarsstarka spanjorer. På den långsamma WPT-banan blev det svårt att avgöra poängen för Soleymani/Girdo.

— Det är två som spelar huvudturneringar året om så vi var underdogs utan förväntningar på oss. Vi kommer in som två svennebananer och ska egentligen inte ta att game kan jag känna, säger Amanda Girdo.

Hon hyllas av sin 17 år äldre partner ”Barre”.

— Det var jätteroligt att spela med Amanda här på hennes hemmaplan. ag tror aldrig att jag skrattat så mycket under en match. Det var svårt att komma in i det i början men det kändes bättre sen när jag började blocka bollarna.

Vad tyckte då motståndarna om svenskornas insats? Brasilianaren Raquel Piltcher pratar om brist på erfarenhet och en defensiv som inte håller.

— De behöver spela fler matcher på denna nivå. Det är bra att svenskarna åker till Spanien och tränar, men matcher behövs också. De har jättebra teknik men det behövs matchvana på hög nivå, säger Piltcher.

Vilken del behöver förbättras mest, offensiven eller defensiven?
— De är bättre i det offensiva, på att attackera. De behöver bli bättre på att hålla bollen vid liv. Men jag tycker att de spelade jättebra

Så var matchen — PadelDirekt direktrapporterade.

Cirka 18.30 spelar Anna Åkerberg/Celeste Paz på bana 2, och cirka 20.00 avslutas dagen med Daniel Windahl/Martin Andornino på centercourten.

Den här artikeln handlar om: