Johan Brunström / Viktor Stjern
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

En månad kvar till SM — därför anmäler sig inte toppspelarna: ”Vi får väga för- och nackdelar”

ANNONS

Om en månad är det dags för SM 2021.
Ett mästerskap som skjutits fram med anledning av en spelarbojkott — och när PadelDirekt frågar toppspelarna om de planerar att anmäla sig blir svaren ”Vi får se”.

SKURUP

Det var i september som det rådde kaos i svensk padel. När det visade sig att Svenska Padelförbundet öppnat upp för icke-svenska medborgare att anmäla sig till SM gick i princip hela Sveriges herrelit samman och meddelade i ett öppet brev att man bojkottar mästerskapet.

Efter mycket om och men togs beslutet att skjuta upp SM för att ge alla spelare möjligheten och tid att fundera och omvärdera. Bland de svenska damspelarna var det enbart Amanda Girdo och Anna Åkerberg som valde att bojkotta i september. Stjärnor som Baharak Soleymani, Åsa Eriksson Krueger, Matilda Hamlin och Ajla Behram har anmält sig till Svenska Mästerskapen 10–12 december 2021.

— Ja det lutar åt att jag och Matilda spelar SM, absolut, säger Ajla Behram till PadelDirekt efter sin seger i WPT-förkvalet i Skurup.

Men på herrsidan råder fortfarande stor osäkerhet. Ingen av de fem toppspelarna PadelDirekt pratar med under det pågående World Padel Tour-kvalet i Skurup har bestämt sig.

— Vi håller på att snacka ihop oss bland spelarna, säger Viktor Stjern som tillsammans med Karolina Söör representerat spelarna i en ”SM-arbetsgrupp”.

Ni vill komma fram till ett beslut gemensamt?
— Det vore väl… alltså någonstans så känner vi alla att om det ska vara ett SM så ska inte hälften vara med. Det är inte ett SM. Så vi behöver vara relativt enade.

Det kan bli att alla kommer, eller att typ ingen kommer?
— Ja, jo, så kan man se det. Vi får väga för- och nackdelar. Ju förr vi kommer fram till ett beslut, desto bättre.

Viktor Stjern berättar att man har en dialog i en chattgrupp där alla får vädra sina tankar och funderingar. Veteranen John Brunström påpekar att det är upp till var och en att bestämma sig om man vill åka till SM i Kungälv 10–12 december.

— Det känns som att vi får ta den diskussionen i gruppen, så man inte går ut individuellt. Vi får höra med varandra hur alla tänker, säger Brunström.

Ni vill komma fram till ett gemensamt beslut?
— Det är upp till var och en, självklart, men vi är på gång med att lyfta det internt.

Två herrspelare som anmält sig, precis som man gjorde i september, är Simon Vasquez och Cayetano Rocafort. Se hela anmälningslistan här.

Den här artikeln handlar om: