WPT Malmö Open
Girdo hyllas av stjärnorna inför debuten.
Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Girdo hyllas av världsstjärnorna inför Malmös WPT: ”Tror hon kan nå världstoppen”

ANNONS

Inför onsdagens sextondelsfinaler på Malmö Padel Open säger världstrean Ariana Sanchez och 13-rankade Aranza Ozoro till PadelDirekt att Amanda Girdo har potential att bli en av de allra bästa i världen.
— Gud vad glad jag blir nu, säger en generad Girdo.

SKURUP

Bara drygt 15 timmar innan Amanda Girdo och Baharak Soleymani kliver in på centercourten i Malmö Arena för att spela sextondelsfinal på World Padel Tour avslutar Girdo ett pass med två av världens bästa spelare.

— Girdo är är en väldigt bra spelare och om några år tror jag att hon kommer att vara en toppspelare, säger Ariana Sanchez till PadelDirekt inför deras träning med Girdo, Aranza Osoro och Anna Åkerberg.

18-åriga Girdo har sedan sommaren mer eller mindre bott i Spanien och spetsat till många delar av sitt spel. Just åldern talar för att skåningen har möjlighet att först slå sig in som topp 100-spelare på världsrankningen, för att sedan klättra mot toppen. Det tror i alla fall världstrean Sanchez.

— Hon är väldigt ung och har så klart mycket att utveckla men hon har potentialen, säger den spanska superstjärnan.

Vad behöver hon göra för att nå den absoluta toppen?
— För mig är det viktigaste vilken ambition man har. Men också så klart att man jobbar hårt och så är det viktigt att få kunna träna hårt och tävla konstant och slippa skador.

”Hon har bara spelat i två år”

Argentinaren Aranzazu Osoro har fått ett stort genombrott under 2021.  Under hösten har hon även lärt känna den svenska 18-åringen från Höllviken via veteranen Nelida Brito, som spelat en hel del tävlingar med Girdo senaste halvåret.

— Nela Brito är min bästa vän och Amanda är en jättebra person, jag älskar henne! Amanda kan lära sig mycket med Nela som partner, säger Aranza Osoro till PadelDirekt.

Du har lärt känna Girdo under hösten och följt hennes utveckling. Hur ser du på hennes utveckling?
— Hon är så duktig och hon har bara spelat i två år. Hon har mycket som hon kan förbättra. Men hon är väldigt snabb, och tävlingsinriktad.

Hur långt kan Girdo nå, tror du?
— Om hon fortsätter att träna tror jag att hon kan nå världstoppen.

När PadelDirekts reportrar sedan förmedlar denna hyllningskör till huvudpersonen så spricker hon i ett stort, generat leende.

— Gud vad glad jag blir nu. Åh vad kul, säger Amanda Girdo.

Hon är förvånad samtidigt som hon tycker att hon utvecklats mycket senaste tiden.

— Jag känner själv att jag har tagit stora steg, mycket i det strategiska och taktiska. Inte bara tekniskt. Det har gett så mycket att spela med Nela, och att vara i den bubblan i Spanien. Man lär sig så mycket bara av att titta också. Det är så kul att man får se resultat av alla träningar och matcher man spelar.

Hur är känslan inför i morgon?
— Det känns bra, jag är jättetaggad. Nervös så klart, men det är en bra nervositet. Jag och Barre fungerar jättebra tillsammans både på banan och utanför så det ska bli jätteroligt att göra det med henne.

Firma Girdo/Soleymani kliver alltså in på Malmö Arenas centercourt 14.00, där man ställs mot Raquel Piltcher/Noa Canovas i sextondelsfinalen på WPT Malmö Padel Open. Det  lär bli den största publiken Girdo spelat inför någonsin.

— Ja det får vi nog anta. Det mesta hittills kanske var i Båstad i somras på Euro Finans… det ska verkligen bli jätteroligt, det blir svårt att försöka ta in allt och samtidigt fokusera på spelet men jag ska försöka njuta. Inte ta det på för stort allvar. Att hitta ett lugn i det. 

Den här artikeln handlar om: