Två nya WPT-tävlingar i Sverige nästa år.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Två WPT-tävlingar i Sverige nästa år — här är spelplatserna

ANNONS

Årets stora padelhändelse i Sverige, WPT-tävlingen i Malmö, har inte ens spelats ännu men redan nu är det klart att det blir en WPT-tävling i Malmö vid samma tidpunkt nästa år. 
Och det stannar inte där — även Stockholm kommer att få en deltävling. 

— Av olika anledningar är det ännu inte klart med arenan. Men tävlingen i Stockholm kommer att vara vecka 16. Det kommer att bli två WPT-tävlingar nästa år med den avslutande i Malmö samma tidpunkt som i år, säger Urban Johansson Tournament Director för Malmö Padel Open.

Till den här nyheten hör också att Swedish Padel Open (SPO) i dag köpts upp av den så aktuella nyetablerade padelaktören Ledap. Ledap som för tio dagar sedan gick ut med att de köpt upp äve We Are Padel, WAP.  Ledap Group är namnet på den nya padelkoncernen som som redan idag driver mer än 90 padelcenter med över 600 padelbanor, primärt i Skandinavien och i norra Europa.

— Vi har en holistisk syn på padel och med hjälp av professionalisering och digitalisering vill vi hjälpa sporten att växa och i linje med det känns det bra att komplettera vårt erbjudande med padeltävlingar i världsklass genom Areco Malmö Padel Open i Malmö och den kommande tävlingen i Stockholm, säger Per Agebäck, ordförande i Ledap Group.


Pressmeddelandet i sin helhet

LeDap Group förvärvar Swedish Padel Open (SPO) och de exklusiva rättigheterna till att driva de två enda World Padel Tour-tävlingarna (WPT) i Sverige. 
Genom köpet breddar Ledap ytterligare sin verksamhet inom padelsporten. Snart blir det värdsklass-padel i Malmö när Swedish Padel Open arrangerar Areco Malmö  Padel Open.

Areco Malmö Padel Open genomförs i Malmö Arena den 10 till 14 november 2021. Det är världens största padelturnering — och världens bästa padelspelare kommer till Sverige.

— Det känns extra kul att min partner i bolaget Nicklas Persson är gammal Malmö-påg. Vi ser fram emot att få arrangera en padeltävling i världsklass i hans hemstad, det ska bli extremt kul att få se världens bästa padelspelare och det känns även roligt att vi har förlagt kvalspelet till WAP i Skurup, säger Urban Johansson tournament director för Areco Malmö Padel Open.

Ledap Group har i samarbete med riskkapitalbolaget Triton redan hunnit genomföra 30 förvärv och etablerat padelkoncernen i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen, Estland och Österrike. Målet är att vid slutet av 2022 vara etablerad på fler än 200 platser och driva mer än 1700  padelbanor.

— Det känns väldigt intressant att vår padelgrupp kan vara med och utveckla och påverka den  professionella padelsporten globalt, säger Urban Johansson tournament director för Areco  Malmö Padel Open. 

Ledap har som mål att tillgängliggöra padel för alla, oavsett nivå.

— Vi har höga ambitioner för sporten och Ledap Group vill tillsammans med den globala  padelcommunityn bidra till att göra padelsporten till en olympisk gren, säger Per Agebäck,  ordförande i Ledap Group.
 

Den här artikeln handlar om: