Mats Strandberg och Björn Hellberg i sin hytt under Franska Öppna 1991.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Tennisprofilen: ”Padeln kan krossa tennisen i Sverige fullständigt”

ANNONS

Han är en svensk sportjournalistiks största tennisprofiler.
Mats Strandberg är numera pensionerad från Sveriges Radio — men munlädret är fortfarande välojljat.
— Alltså, padeln kan krossa tennisen i Sverige fullständigt, säger han i podden Sporthuset.

I en av Sveriges största idrottspoddar konstaterar alltså Mats Strandberg — som var Radiosportens stjärnreferent under stora delar av svensk tennis storhetstid — att padel i framtiden kan konkurrera ut tennis.

— Jag är också rädd för, även Stockholm Open som man trummar ut i ett jättefint evenemang, man målar om i Kungliga hallen för att den mer tilltalande och så vidare. Jag är lite rädd för tennisens framtid. Alltså, padeln kan krossa tennisen i Sverige fullständigt. Unga grabbar som är duktiga, väljer de padel? Ja, säger Mats Strandberg i podcasten Sporthuset.

Poddens progamledare Tommy Åström berättar sedan att Nina Wennerström, agent för både tennis- och padelspelare, sade till honom förra veckan att padelintresset snarare driver intresset för racketsporter vilket är bra för bägge sporter.

Mats Strandbergs håller alltså inte med.

— Jag betvivlar det. Många klubbar jag läst om i Skåne klarar inte sin ekonomi med bara tennis. De måste ha padel för att få in pengar, för att få rörelsen att gå runt. Så det kan vara ett självbedrägeri att tänka att tennisen klarar sig ändå. Det är lite av en gammal sport, många säger att den är lite mossig. Så jag är rädd för tennisens framtid vad det än är faktiskt.

Hur ser du på situationen ”padel vs tennis”? Diskutera gärna på PadelDirekts facebooksida.

 

Den här artikeln handlar om: