Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Hockeyklubb får miljonstöd för att bygga padelhall: ”Enda möjligheten”

ANNONS

Hällefors Ishockeyklubb får stöd med drygt 5 miljoner kronor från Arvsfonden för nybyggnation av en padelhall i Hällefors. 

Syftet med projektet är bygga en padelhall med fyra banor i Hällefors. Målgruppen är barn och ungdomar, samt äldre över 65 år. 

Verksamheten kommer att bedrivas i samarbete med bland annat lokala pensionärsorganisationer. Organiserad träning ska erbjudas.

Det var arvsfondsdelegationen som förra onsdagen beslutade att bevilja 5 miljoner kronor som ska gå till byggandet av en nu padelhall i Hällefors. 

— Fantastiskt roligt besked ni på Nerikes Allehanda kommer med. Drygt fem miljoner kronor är otroligt mycket pengar för en klubb som Hällefors IK. För Hällefors del är säkert det faktum att vi i klubben nu får miljonerna från Allmänna arvsfonden enda möjligheten att få till en padelhall här, säger klubbens vice ordförande Henrik Bark till Nerikes Allehanda.

Men det är fortfarande mycket som ska göras.

— Nu får vi i HIK sätta ihop en padelgrupp inom styrelsen som arbetar vidare mot att få till hallen. Vi måste ju söka bygglov, ta in anbud och annat. Det är mycket att stå i innan padelhallen är på plats, men det är bara kärt besvär, fortsätter Bark. 


 

Den här artikeln handlar om: