Anders Hedström och glassplittret han fick över sig.
Foto: Privat
Svensk Padel

Padelbanans glas brast — blodig Anders hamnade på akuten: ”Sår i huvudet”

ANNONS

En helt vanlig padeltimme i Alingsås blev till en blodig mardröm för Anders Hedström, rapporterar Alingsås Tidning.
Glasväggen brast plötsligt och några minuter senare var han på väg till sjukhuset med blod över hela kroppen.

”Hur säkerställer man att det inte händer på flera banor”, frågar sig huvudpersonen i i en intervju med Alingsås Tidning och det är förstås en mycket befogad fråga. 

Senaste månaderna har flera personer hört av sig till PadelDirekt angående den bristande glaskvalitén i padelhallar runtom i Sverige. Under pandemins byggboom fick stressade banproducenter och leverantörer problem med att hinna leverera ordrar i tid.

En olycklig situation som drabbar utövarna titt som tätt — men fallet i Alingsås är det klart blodigaste som undertecknad stött på hittills.

— Det blev en helkväll på akuten. Jag fick ett antal sår i huvudet och på benen, mest på smalbenen och neråt. Det var där jag fick de värsta såren, säger Anders Hedström till Alingsås Tidning.

Incidenten inträffade på We Are Padel Alingsås. De ansvariga för anläggningen har kontaktat banleverantören utan att få svar på varför glaset inte håller som utlovat.

— Det där händer egentligen varje gång man är och spelar, att man springer in i någon av väggarna. Den här gången ramlar jag och blir sittande på golvet. I synfältet ser jag bara hur det blir helt vitt och rätt som det är börjar det hagla glas över mig, berättar Anders för tidningen.

Hallchefen Evelina Lohf har även kontaktat försäkringsbolaget som får avgöra om Anders Hedström och hans sällskap får någon ersättning för den omskakande olyckan. Den drabbade är orolig för att många padelspelare utsätter sig för en risk de inte ens känner till.

— Hur säkerställer man att det inte händer på flera banor. Det spelar ju folk där jämt och ständigt, det känns inte som att de tar det här allvarligt utan att det bara fadear ut. De har heller inte erbjudit oss någon kompensation för det som hände. Det handlar inte om pengar, utan mer att det hade varit en fin gest, säger Anders.

Några dagar efter den blodiga olyckan meddelar han PadelDirekt att såren läker bra.

”Är till största delen back on track... En del ärr att hantera fortfarande men det blir ju bättre med tiden”, skriver han Anders Hedström till PadelDirekt.

 


 

Den här artikeln handlar om: