Tine Naja Hauth Larsen och Mikael Thobo / Esben Hess-Olesen
Foto: Filip Björne
World Padel Tour

Historisk första WPT-tävling i Danmark nästa år: ”En stor boom här”

ANNONS

Danmark var nationen som var den största positiva överraskningen för många under padel-EM i somras.
I landet där padeln exploderat senaste månaderna följer man Sverige även på evenemangsnivå — nästa år arrangeras för första gången en World Padel Tour-tävling i Danmark.

— Vi tycker att det är ett perfekt tillfälle att ta padeln till en ny nivå i Danmark. Det har varit en stor boom här och sporten växer väldigt fort, vi är där Sverige var för något år sedan, säger Mikael Thobo, Tournament Director på Danish Padel Open, till Padel Alto.

World Padel Tour Danish Padel Open går av stapeln i maj 2022. Vår internationella systersajt Padel Alto har träffat båda arrangörerna och en av Danmarks bästa spelare som berättar om padelns framfart i landet.

— Jag har fått möjligheten att spela mot några av världens bästa spelare några gånger nu så jag vet vad som väntar om jag skulle få ett wildcard. Tennis var mitt liv fram till att jag fyllde 20, men jag spelade aldrig någon ATP-turnering. Därför känns det surrealistiskt att jag kan få chansen att spela på World Padel Tour, säger Esben Hess-Olesen till Padel Alto.

Vilken arena som Danish Padel Open arrangeras i är ännu inte klart, men målet är att kunna ta in cirka 5000 personer om dagen. Även förkval (Pre Previa) och kval (Previa) kommer att genomföras på dansk mark. Kontraktet som arrangörerna Mikael Thobo och Tine Naja Hauth Larsen skrivit med WPT-organisationen sträcker sig över 2023.

— Vi tittar på ett par olika spelplatser och kommer få allt klart inom kort. I framtiden hoppas vi på att arrangera en av de största turneringarna. Danmark har arenorna för det och vi vill ge så många som möjligt chansen att se världens bästa spelare, säger Mikael Thobo.

Läs hela reportaget på engelska på Padel Alto.

 

Den här artikeln handlar om: