Franco Stupaczuk/Alex Ruiz till final i Cordoba
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Storskrällen: Slår ut Juan Lebron/Ale Galan — se smashracet från Ruiz

ANNONS

Ett av årets mest högpresterande par Alex Ruiz och Franco Stupaczuk har definitivt hittat rätt efter en tids sämre resultat. 
I semifinalen av Cordoba Open besegrade de enkelt världsettorna Ale Galan/Juan Lebron med 6-4, 6-2 och är klara för final. 

Ruiz/Stupa stod för en av sina bästa matcher den här säsongen och pulveriserade nästan årets sexfaldiga segrare Juan Lebron och Ale Galan. I morgon kan de ta sin andra turneringsseger för säsongen — då väntar Paquito Navarro/Martin Di Nenno som slog ut Fernando Belasteguin/Arturo Coello.Paren möttes också i Sardegna Opens final, då vann Stupa/Ruiz i två raka set. 

De båda spelade på toppen av sin nivå. Stupczuk som alltid snabb och smidig utan att missa mycket och Ruiz med sina patenterade smashar. I en poäng tryckte han på med hela tre stycken och bombade helt enkelt sönder Galan/Lebron. 

Se den bollen i spelaren ovan.

— Vad underbart det är att spela här i Andalusien, vi spelade väldigt bra. Vi höll i det bra och för att slå världens bästa par måste man prestera på 200 procent, säger Alex Ruiz i WPT:s sändning.

Franco Stupaczuk: 

— Efter så lång tid är det skönt att äntligen få besegra de här två, men ska man vinna så måste man förbi de bästa. Vi förtjänade att vinna i dag, säger Franco Stupaczuk. 

Den här artikeln handlar om: