Calle Åkesson.
Foto: Privat & Bildbyrån.
Svensk Padel

Svenska Padelförbundets svar efter PadelDirekts spelarenkät: ”Vi tycker inte det är seriöst”

ANNONS
Svenska Padelförbundet fick innan publicering ta del PadelDirekts minienkät och svaren vi fick av de svenska elitspelarna.
Här är förbundets svar.

Calle Åkesson, verksamhetschef på Svenska Padelförbundet, svarar enligt följande i ett mejl till PadelDirekt.

”Vi kommenterar inte en enkät vars syftet är att skapa konflikt mellan förbundet och spelarna, vi tycker inte det är seriöst. Vår uppfattning är att samtal förs direkt emellan föreningar och förbund samt spelare och förbundet. Spelarna är alltid varmt välkomna att höra av sig till oss direkt.

Svenska Padelförbundets uppdragsgivare är de 120 föreningarna som samlar över 40 000 medlemmar. Vi har löpande dialog med föreningarna och det är föreningarna som fastställt stadgarna som styr hur SM ska genomföras. Deras uppfattning ska ställas i kontrast mot de fåtal spelare som svarat på enkäten och som anonymt utryckt kritik. Vi vill poängtera att styrelsen inte har ändrat något inför SM utan verkställt den paragrafen i stadgarna som det tyvärr har brutits emot under ett antal år.

Vi kommer fortsätta att kommunicera med föreningarna. Det är dom som ska var med och påverka och styra Svenska Padelförbundet och utvecklingen av svensk padel. Vi ser gärna att spelarna engagerar sig i sin förening om de vill vara med att påverka och utveckla de stora övergripande frågorna. Det är via föreningarna som de demokratiska besluten tas.

Vi har tidigare erbjudit spelarna en informationsträff så att alla får samma information och kunskap i SM-frågan och om den demokratiska processen inom Svenska Padelförbundet. Det erbjudandet kvarstår givetvis.”


Calle Åkesson, Verksamhetschef för Svenska Padelförbundet


Läs hela enkäten här.

Den här artikeln handlar om: