Foto: APT Padel Tour.
APT Padel Tour

TV: Stjärnan tvingades ge upp APT-finalen skadad och utgick i tårar — se läckra stoppbollen från damfinalen

ANNONS

Två mästare korades under söndagen på APT Padel Tours Grand Master i Kungsbacka — både dam- och herrtiteln bärgades av par som slagit ut svenskar på vägen fram.

Damfinalen vanns av Cristina Carrascosa och Aitana Garcia, som besegrade Baharak Soleymani/Åsa Eriksson i semifinalen.

Herrfinalen blev tyvärr aldrig någon riktig final. Gonzalo Alfonso tvingades avbryta matchen på grund av en skada och Maxi Arce och Franco Dal Bianco fick pokalen lite till skänks.

Det spelades alltså dubbla finaler på APT Padel Tours Grand Master i Hede Padelcenter under söndagen. Den första som den svenska publiken fick bevittna var den helspanska damfinalen mellan Cristina Carrascosa och Aitana Garcia och Marta Borrero och Alba Pérez Momha — de två paren som slog ut de svenska paren Baharak Soleymani/Åsa Eriksson och Ajla Behram/Matilda Hamlin under lördagen. 

Matchen gick till tre set men där visade Carrascosa/Garcia pondus, dominerade, och lyckades vinna med 6-1. I matchen stod den hårdslående Carrascosa bland annat för en läcker stoppboll (Se den i spelaren i toppen av artikeln). 

I herrfinalen kom spänningen av sig. Gonzalo Alfonso kunde inte göra sig själv rättvisa och en magskada tvingade argentinaren och hans partner Federico Chiostri att ge upp vid underläge 1-4 i första set — i tårar lämnade världstrean Alfonso planen. Därmed gick titeln till Maxi Arce och Franco Dal Bianco — världsfyrorna som slog ut Vasquez/Rocafort i kvartsfinalen. De bådas tredje turneringsseger den här säsongen. 

Den här artikeln handlar om: