APT Padel Tour Kungsbacka
Ajla Behram visar klass.
Foto: APT Padel Tour
APT Padel Tour

TV: Ajla Behram med underbar känsla i volleyn — men svenskarna utslagna på APT

ANNONS
Ajla Behram och Matilda Hamlin gjorde sin kanske bästa insats i år och skakade de förstaseedade unga spanjorerna på APT-semifinalen i Kungsbacka.
Marta Borrero/Alba Perez vann med 7–5, 6–4.

Se Ajla Behrams läckra volley i spelaren ovan.

KUNGSBACKA

Svenskarna på APT Padel Tour Kungsbacka Grand Master fick vara med och leka länge men när de skulle kliva över den sista tröskeln in i söndagens final blev den tröskeln lite väl hög.

— Jag känner att jag presterade sämst på de viktiga bollarna. Det kanske är att man inte riktigt är van vid det här motståndet, vi går ändå för det på de viktiga bollarna men med för små marginaler, säger Matilda Hamlin till PadelDirekt.

Men båda svenska semifinal-lagen Ajla Behram/Matilda Hamlin och Åsa Eriksson Krüeger/Baharak Soleymani stod för riktigt bra insatser och var inte långt ifrån APT:s finrum. Behram/Hamlin skakade om regerande mästaren Marta Borrero och nya partnern Alba Perez rejält.

— Vi gick lite väl mycket mot hon forehandspelaren (Borrero) där i första. I andra spelade vi mer mot backhandsidan, och var där första tre gamen tycker men sen tappar vi lite, säger Ajla Behram till PadelDirekt.

Samtliga fyra semifinal-svenskor får nu vända hem från Kungsbacka med 10 000 kr på fickan.

— Vi är här för att vi behöver internationellt motstånd och bra matcher. Man får väga för och emot, och vi har all respekt för att man väljer att inte vara med. Men vi är båda absolut för att det ska vara lika prispengar för damer och herrar, säger Behram.

Hon är imponerad över hur allt har fungerat på Hede Padelcenter den här veckan.

— Det har varit superproffsigt, både APT-organisationen och klubben här. Det är kul att få möta andra par än man gör på SPT. Det blir många långa bollar, man vet att de här tjejerna inte missar och är jättebra på att kontra på våra smashar till exempel, säger Behram.


Den här artikeln handlar om: