Cayetano Rocafort och Simon Vasquez föll i kvartsfinalen på APT i Kungsbacka.
Foto: APT Padel Tour.
APT Padel Tour

TV: Vasquez tror inte sina ögon: ”Helt overkligt, det finns inte”

ANNONS

Cayetano Rocafort och Simon Vasquez är utslagna ur APT Padel Tours Grand Master.
De är det efter att verkligen ha gett sitt allt i en gnistrande kvartsfinal —tredjeseedade paret Franco Dal Bianco/Maxi Arce presterade glimrande padel och vann med 6-2, 6-4. 

KUNGSBACKA

Ibland kan siffror i en padelmatch visa mycket, ibland gör de inte alls matchen rättvisa. I den här matchen, i kvartsfinalen mellan Vasquez/Rocafort och Dal Bianco/Arce gav siffrorna inte sammanhanget någonting. 

Dal Bianco/Arce förtjänade att vinna men det generella spelet och prestationen från Simon Vasquez och Cayetano Rocafort förtjänade mer än 2-6, 4-6 och de hyllades efteråt av Maxi Arce. 

— De krigade på alla poäng och spelade fantastiskt. Svenskarna borde vara stolta och det känns verkligen som att svensk padels nivå ökat, säger Maxi Arce. 

”Oerhört bra”

Han menar också att deras prestation den här dagen var av toppklass. 

— Vi spelade starkt och tillsammans, vilket var nyckeln. Vi gjorde en riktigt bra prestation i en tuff match, säger Arce.

Simon Vasquez var inte alltför nere efter matchen utan kunde se prestationen i sig och valde att hylla motståndarna. 

— Det var en väldigt bra match, de spelade oerhört bra. Förmodligen sitt livs bästa padel, gjorde inga misstag. Vi spelade taktiskt lite fel i början och de kunde hitta luckorna hos oss eftersom vi började sprida lite bollar, säger Vasquez och fortsätter:

— Vi spelade egentligen bra hela tiden efter det men de fick med sig viktiga bollar, tar tre golden points i första set, och även om vi inte heller ger bort så mycket så hittar de hela tiden luckorna och vinnare.

”Overkligt”

Det var en boll i andra set som var ganska signifikativ för matchen i stort. Under hela poängen pressade Vasquez/Rocafort ner motståndarna — Vasquez hittade till och med ut ur banan med en läcker backhand — men Arce hann ut, fick in den, och trots att Vasquez löste även det var det argentinarna, som till stora applåder, vann även den. Efter den bollen sjönk Vasquez ner på knä och trodde inte sina ögon. 

— Helt overkligt, det finns inte, sa Studio Padels kommentator Fredrik Nordin efter den bollen.

Simon Vasquez trodde inte sina ögon efter den bollen.

Simon Vasquez trodde inte sina ögon efter den bollen. Foto: APT Padel Tour.

Hur bra håller du deras prestation Simon?
— Jag skulle säga att de är ett huvudtävlings-par på WPT, eller högt rankade i Previa. 

Se den osannolika bollen i toppen av artikeln.

Den här artikeln handlar om: