Efter två segrar är Thomas Johansson och Jonas Björkman utslagna ur APT Padel Tour.
Foto: Viktor Andersson.
APT Padel Tour

Björkman och Johansson utslagna på APT Kungsbacka: ”Man är inte 25 längre...”

ANNONS
Jonas Björkman och Thomas Johansson nådde sextondelsfinal i sin första tävling tillsammans, men inte längre.
David Gutierrez och Relis Ferreyra vann med 6–2, 6–3 och är vidare till kvartsfinal på APT Padel Tour Grand Master Kungsbacka.
— Vi hade kanske kunnat ta ett set i alla fall, lite frustrerande, säger Jonas Björkman.

KUNGSBACKA

— Det känns helt okej... det blev lite konstigt i första set, jag gjorde två dåliga bollar så att vi tappade vårt servegame, säger Thomas Johansson till PadelDirekt.

APT Padel Tours General Manager gjorde sin tredje match på sin egen tour och hade en tuff inledning på sextondelsfinalen.

— Det tog oss nästan ett set innan vi såg hur vi skulle spela. Vi har tränat med David, men då hade han forehand-sidan och då är det en helt annan spelare än på backhand, säger säger Johansson och fortsätter:

— Men matchen var ändå ungefär som vi trodde, vi är glada över att få de här fem gamen. I andra set hade vi möjlighet att få ett bättre resultat åtminstone, vi hade säkert förlorat ändå, men man kände att det var lite mersmak i andra set.

Team Jonas Björkman och Thomas Johansson gjorde sin allra första match tillsammans i måndags och tog två utklassningssegrar mot svenskt motstånd i kvalet. Men när veteranen David Gutierrez och talangen Relis Ferreyra väntade i huvudrundan blev det en helt annan typ av match.

— I de första två matcherna lyckades vi lura in dem lite i minitennis och där är det inte många som slår oss. Här blir det liksom... padel. De lobbar mycket, missar ingenting och när de slår hårt är de säkra på att få bort bollen. Det är en helt annan nivå och det visste vi om, förklarar Thomas Johansson.

”Jag hoppar inte så högt längre”

Partner Björkman tycker ändå att matchen var riktigt kul att spela han blir hungrig på att träna hårdare och tävla mer framöver. Vinnarskallen finns i alla fall kvar.

— Vi hade kanske kunnat ta ett set i alla fall, lite frustrerande att vi inte tar tillvara på chanserna, säger Björkman.

46-årige Johansson och 49-årige Björkman var alltså en aning trögstartade, men hade breakläge fram till 3–1 i andra set och chansen att breaka i en rad golden points. Björkman offrade sig så gott han kunde för att vinna en av dessa viktiga bollar.

— Då kastade jag mig fram och hade glömt bort att jag är 49. Man är inte 25 längre, jag tänkte att jag skulle hoppa men jag hoppar inte så högt längre så det blev en smash i glaset i stället.

Se intervjun med Johansson/Björkman i spelaren ovan. 

Den här artikeln handlar om: