Uri Botello tvingas avsluta säsongen.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Toppspelarens mardrömssäsong fortsätter — tvingas avsluta säsongen: ”Inte varit lätt”

ANNONS

Uri Botellos otursförföljda säsong fortsätter.
Spanjoren har missat en mängd tävlingar och dessutom separerat med sin mångåriga partner Javi Ruiz.
Nu tvingas han lägga ner resten av säsongen. 

”Jag vill meddela att jag tyvärr inte kommer att kunna fortsätta den här säsongen på grund av knäskadan som plågat mig de senaste 2 månaderna”, skriver Botello på Instagram. 

Efter flera år tillsammans meddelade Javi Ruiz och Uri Botello i juli att det inte blir något fortsatt samarbete. Säsongen hade inte gått som tänkt och förutom en semifinal i Marbella Master var resultaten överlag inte vad som förväntades. Och en av orsakerna har varit Botellos återkommande skador. Spanjoren har haft olika problem hela säsongen både med skador och dessutom har han haft covid-19.

Efter den separationen har Botello spelat med Ramiro Moya men resultaten har uteblivit — senast på Menorca rök de direkt på mot Juan Mieres/Mati Diaz. Den senaste tiden har spnjoren spelat med smärtor i knät och nu har han fått nog. Han meddelar på sin Instagram att han lägger ner den här säsongen. 

”Jag kan inte förneka det är tufft. Men att spela så länge med smärtor, när det bara gör mer och mer ont, då föredrar jag att lägga ner, operera, för att sedan vara tillbaka hundra procent i mitten av december” skriver han. 

”Jag vill tacka Ramiro Moya för hans stöd de senaste två månaderna och ber om ursäkt för att jag inte kunnat spela bättre. Det har inte varit lätt och vi har kämpat mot allt”.

Botello har fallit till en 28-plats på världsrankingen. 

Den här artikeln handlar om: