Javier Barrahona och Javier Garrido.
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

Garrido/Barahona vinner Studio Padel-turnering — som får kritik: ”Organisationen behöver struktur”

ANNONS

Förhandsfavoriterna Javi Garrido och Javier Barahona kammar hem 100 000 kr efter finalseger över Caye Rocafort/Alvaro Cepero på Studio Padel Stockholm Showdown. 
— Jag är väldigt glad, säger Javi Garrido.

VÄSTERHANINGE

Den spanska 21-åringen som är rankad 18 i världen strålade efter finalen som slutade 6–4, 6–2.

— Jag får gratulera till ett superevent. jag hoppas att jag får komma tillbaka. Jag tror verkligen att padeln behöver att Studio Padel fortsätter, säger Garrido.

Varken han eller Javier Barahona tog till överord efter slutsignalen. Stämningen var en aning tryckt efter att det blivit tjafs om en boll var inne eller ute i första set. Det var uppenbart att det fanns en irritation spelarna emellan resten av finalen.

För Cayetano Rocafort och Alvaro Cepero hade en underliggande frustration byggts upp flera timmar tidigare.

— Jag tycker att dubbel-Javi spelar med en väldigt bra rytm i dag, i ett jättebra tempo. Caye och Alvaro var lite trötta... när man spelar final tre timmar efter att ha spelat semifinal, det är lite svårt att förstå, säger deras tränare Fran Cepero efter finalen.

Ni som försökt hänga med i svängarna under dagen vet vad det handlar om: enligt spelschemat skulle finalen startat 18.00. Men arrangören Studio Padel/Padel United ändrade tiden till 16.00 på söndagsförmiddagen.

— Det är ingen ursäkt men det såg ut som att killarna var lite trötta. Men ett stort grattis till Javi och Javi, de gör en jättebra match med bra, snabb rytm. 

”Vi har använt oss av FIP-reglerna”

Det blev en riktigt het diskussion om just finaltiden efter att Rocafort och Cepero vunnit semifinalen. Deras semifinal drog i gång vid 12.15 och därför behövdes längre vila inför finalen, ansåg spanjorerna.

— När semin var slut kom domaren fram till oss och sa att finalen är 16.00. Vi tog ett snack med organisationen och domaren, och till slut kom vi fram till att börja 17.00 i stället. Jag tycker inte det är bra gjort av organisationen, prispengarna är stora och det är fyra professionella spelare, säger coach Fran Cepero och fortsätter:

— Organisationen behöver struktur. Spelarna behöver duscha, äta, vila. Tänk om vi förlorat ett set i semifinalen? Då hade vi haft ännu mindre tid, men jag upprepar att det inte är en ursäkt. 

Studio Padels Fredrik Nordin besvarar kritiken kort och koncist.

— Vi har använt oss av FIP-reglerna (Internationella Padelförbundets regelverk) som används vid deras tävlingar, och det innebär att det ska vara minst två timmars vila, säger Nordin.

Matchen då? Efter ett riktigt tajt första set gick det andra desto snabbare att avsluta för vinnarduon Garrido/Barahona. Sverigeettan Caye Rocafort kan ändå summera helgen med att ha visat upp sitt kanske bästa spel i karriären.

— Caye är den bästa spelaren i Sverige just nu, tycker jag. Han är excellent, men behöver fler matcher mot spelare på den här nivån. 

Så fördelades prispengarna

Förstapris: 100 000 kr till Javi Garrido/Javier Barahona

Andrapris: 40 000 kr till Caye Rocafort/Alvaro Cepero

Semifinalisterna: 20 000 kr till Simon Vasquez/Lucas Campagnolo och Ivan Ramirez/Gonzalo Rubio.

Kvartsfinalisterna: 10 000 kr till Viktor Stjern/Pierre Bonfré, Maxi Sanchez Blasco/Cristian Gutierrez, Johan Brunström/Anton Andersson och Juan Restivo/David Gutierrez.

Den här artikeln handlar om: